Om os

Rygraden i YOGAMUDRA er Bodil og Peter

Vi er soul mates, og vi har kendt hinanden i en evighed. Det var Peter, der fandt meditation og yoga først, men der gik ikke længe, før vi begge var grebet af yogafeberen i anden halvdel af 1990'erne.

Siden vi lagde grundstenene til yogaskolen i 2003, har vi også kørt professionelt parløb. Vi åbnede dørene til vores første yogastudie i marts 2004 på Christianshavn, hvor vi dengang boede.

Dengang som nu er vores passion at dele yoga uden dogmer med nysgerrige medmennesker.

Vi kunne ikke drømme om at sætte os op på en piedestal! Guruer har ingen plads hos os. I stedet deler vi yoga med dig i øjenhøjde. Der ligger masser af års erfaring bag, men vi er også altid villige til at se på yogaen med friske øjne. Måske kommer den kritiske tilgang af vores naturvidenskabelige baggrund. Vi stiller mange spørgsmål, og svarene er ofte til debat. Så den yoga, vi selv laver, og den yoga, vi underviser i, er altid i udvikling. Vi ændrer os. Og så må yogaen jo også ændre sig.

 

Vores tilgang er, at yoga altid kan tilpasses. Yogaen skal passe til dig – ikke omvendt.

 

Det er heller ikke sikkert, at yoga er nok! For kroppen har brug for at bevæge sig på mange forskellige måder. Så vi går, løber, ror, styrketræner, danser og meget andet også.

Nedenfor kan du læse mere om os hver især. – Det dejlige foto er taget for år tilbage (så der er kommet både rynker og briller til siden!) af vores ven og lærer Michael Stone efter en skøn workshop morgenpraksis.

Bodil

Min passion er kvindekroppen og alt det, den kan!

Min første graviditet og fødslen af vores ældste søn i 2005 var en komplet øjenåbner, der lagde kimen til min passion for yoga i forbindelse med graviditet, fødsel, kvindeliv og cyklus.

Jeg er uddannet hos Uma Dinsmore-Tuli indenfor yoga for gravide, i efterfødselsperioden, for kvinders helse og harmoniske cyklus, og i yoga nidra dybdeafspænding. Jeg har fulgt Uma tæt siden vores første møde i 2008 og har i en årrække været vært for hendes årlige besøg i København.

Min yogapraksis og min yogaundervisning tager udgangspunkt i åndedrættet og bløde, nærende og ofte cirkulære bevægelser. Skal formen have et navn, kalder jeg den (blid) Hatha/cyklus yoga. 

Yoga nidra er en komplet uundværlig del af min hverdag – og min undervisning.

Jeg er doula/fødselshjælper, og det smitter selvfølgelig af på min Gravidyoga undervisning. For mig er Gravidyoga meget mere end motion, og mine kurser indeholder altid grundig fødselsforberedelse. Jeg mener, at alle kvinder har ret til en fantastisk og stærk fødselsoplevelse! For mamas skyld – og for babys skyld.

Jeg er også Menstruality Mentor, uddannet af Alexandra Pope og Sjanie Hugo Wurlitzer på Red School i England, samt den ene af Danmarks to første A Celebration Day for Girls facilitatorer, uddannet af Jane Bennett i Australien.

Før yogaen tog over, var jeg et udpræget 'hovedmenneske'. Jeg er oprindeligt uddannet cand. polyt (ingeniør) fra DTU og er Ph.d. i anvendt mikrobiel genetik fra samme universitet. Desuden har jeg læst kommunikation på RUC. Jeg nåede at arbejde knapt fire år i det private erhvervsliv, før jeg sprang ud som selvstændig og yogalærer på fuld tid i januar 2003.

Mere om Bodil

Peter

Glæden ved bevægelse står centralt i både min egen praksis og min undervisning.

Derudover er jeg drevet af nysgerrighed efter bedre at forstå samspillet mellem kroppen og sindet. Jeg synes, det er fascinerende, hvordan en umiddelbart meget fysisk praksis med det samme også påvirker ens sindstilstand. Og tilsvarende, hvordan en mere stillesiddende praksis ikke kun påvirker, hvad der foregår i sindet, men også i kroppen.

Både yoga, løb, vejrtrækning og meditation er meget velegnede praksisser til at gå på opdagelse i disse sammenhænge. De giver alle mulighed for stor variation og tilpasning – altså en tilpasning og variation, der kan tage udgangspunkt i, hvordan kroppen og sindet har det lige nu, og hvilken forandring jeg gerne vil opnå med min praksis.

Jeg har løbet, siden jeg var barn. Jeg elsker at løbe i naturen – det bedste er fornemmelsen af ubesværet og frit, absorberet af skoven, at svæve afsted.

Selvom bevægelse er min "go to", er jeg også kæmpe fan af meditation. Jeg har haft stor glæde af Michael Stones undervisning og vejledning igennem en årrække, og han bliver ved med at inspirere mig, selv efter sin død.

Jeg brænder for at videregive mine erfaringer med yoga gennem 25 år. Især holder jeg af at undervise yogalæreraspiranter på vores uddannelser, hvor vi kan komme et lag dybere i yogaens univers. Og så holder jeg af at undervise løbere i, hvordan yoga understøtter løb. Her tænker jeg både på, at den kan være skadesforebyggende, fordi yoga gør kroppen både stærk og mere bevægelig, men også på styrken i at kende sit åndedræt, så det kan holdes roligt igennem løbeturen.

Jeg er oprindeligt uddannet cand. polyt fra DTU, og der er ikke nogen tvivl om, at den naturvidenskabelige baggrund præger min tilgang til yoga.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.