Yogalærer uddannelse

200 timers fordybelse i yoga

For dig, der gerne vil undervise og dele din passion for yoga – og ligeså meget for dig, der vil med helt for din egen skyld, som en selvforkælelses- og fordybelsesrejse ind i yogaens fantastiske, transformerende univers.

Vi har uddannet dygtige yogalærere siden 2011.

Nogle tager vores uddannelse for deres egen skyld, som selvforkælelse og for at fordybe sig i deres yogapraksis. Andre har taget uddannelsen og efterfølgende etableret sig som yogalærere med succes.

Indtil 2017 havde vi fokus på en udogmatisk tilgang til Astanga vinyasa yoga som asana (stillings-) system.

Siden 2018 har vi sat os selv helt fri af et enkelt "system", fordi vi ønsker at præsentere en åben, fleksibel og varieret tilgang til yoga asana med udgangspunkt i relevans for den enkelte elev og inddragelse af forskellige yogaformer. Den røde tråd i vores asana undervisning er fortsat åndedrættet, der binder bevægelser sammen.

Vi trækker på bl.a. Astanga, Vinyasa/flow, Hatha og Viniyoga på uddannelsen, og bevægelserne spænder fra det blide, nænsomme, nærende til det styrkende og kraftfulde. Da yoga er meget mere end asana, inddrager vi naturligvis alle yogaens otte elementer, og pranayama, meditation og yoga nidra har også en fremtrædende rolle på uddannelsen.

Vi tog beslutningen om at ændre uddannelsens fokus, fordi vi ikke tror på en "systemisk" yogapraksis, vi som elever forsøger at tilpasse os, men på fornuften i at tilpasse yogaen til den enkelte elev, dag og situation

Så yogaen forbliver levende og bæredygtig, og du holder dig mobil, stærk og fri for skader.

Sådan har vores egen yogapraksis ændret sig ad åre, og vi trækker selvfølgelig også på erfaringer fra mødet med rigtig mange yogaelever dagligt igennem mere end 20 år.

Ja tak, vis mig ansøgningsskemaet

Uddannelsens indhold

Vores uddannelse henvender sig både til dig, der gerne vil fordybe dig i yoga for din egen udviklings skyld, og til dig, der gerne vil begynde at formidle din passion for yoga videre til andre. Din undervisning udspringer af din egen, personlige yogapraksis, og derfor er udviklingen af din egen praksis i centrum på hele uddannelsesforløbet.

Vi lægger vægt på, at du får skabt (eller videreudviklet) en yogapraksis, der er balanceret og helhedsorienteret.

Det betyder, at du ud over asana (yogastillinger) i hele forløbet skal arbejde regelmæssigt på udvikling af en pranayama- (åndedræt), meditations- og yoga nidra (dyb afspændings-) praksis. Vi mener, at disse er helt uundværlige komponenter i en balanceret yogapraksis, og heldigvis kan dedikeret praksis af grundlæggende og enkle teknikker have en meget stor effekt. Så vi når langt selv med blot 200 timer til rådighed.

Vi præsenterer forskellige tilgange til asana inkl. Astanga, Vinyasa/flow, Hatha og Viniyoga, og du skal regne med at sætte tid af hver dag derhjemme til at praktisere de sekvenser, vi underviser i.

Studiet af asana vil inkludere udforskning af:

Alignment – hvordan du skaber en yogapraksis med god teknik, så den er langtidsholdbar, helende og skadesforebyggende og samtidig styrker din kropsbevidsthed.

Vinyasa – hvordan du gennem en dyb forståelse af stillingerne kan fremme en trin-for-trin tilgang, så du kan udføre dem på en måde, der er relevant her og nu. Og hvordan du gennem et bevidst arbejde med åndedrættet i en fysisk praksis kan blive klogere på symbiosen mellem åndedræt og bevægelse.

Variation – hvordan du sætter sekvenser af stillinger sammen, og hvordan du gennem forståelse af modsætninger kan skabe en praksis, der imødekommer det, du har behov for. Det kan f.eks. være modsætninger som statisk/dynamisk, rolig/energisk, struktureret/intuitiv, lineær/cirkulær.

Vi deler (minimum) fire grundsekvenser med dig og viser dig et hav af variationsmuligheder! Efter endt uddannelse kan du på fornuftig vis selv sammensætte sekvenser til egen praksis og/eller undervisning, der spænder fra det blide og nærende til det kraftfulde og styrkende. Med andre ord: du får en værktøjskasse fuld af værktøjer til at sammensætte velkomponerede yogaklasser.

Uddannelsen er meget praktisk orienteret, men undervisning i både anatomi, yogaens historie og filosofi/psykologi vil støtte op om det praktiske.

 

Egen praksis og undervisning af andre

Uanset om du tror, du skal undervise efter uddannelsen eller ej, vil du opleve, at det at begynde at formidle din yogapraksis videre til andre er med til at rodfæste og udvikle din egen forståelse. Når du som underviser skal sætte ord på det, der måske primært er en kropslig forståelse, bliver du meget mere bevidst om alle detaljerne i din praksis. Efterhånden bliver du bedre til at give præcise instruktioner, og du lærer at tilpasse din undervisning til den elev, der står foran dig.

Derfor skal alle deltagere i løbet af uddannelsen i gang med at undervise andre, dels de andre trainees, dels f.eks. et par venner, kolleger, kæresten eller en anden, lille gruppe. Refleksion over egen undervisning indgår i hjemmeopgaver og eksaminationen ved uddannelsens afslutning.

Hvornår

Du kan vælge mellem to uddannelsesforløb, begge på 200 timer og med cirka samme indhold.

Begge hold mødes i otte korte og lange weekender – et gennemprøvet format, som vi oplever sikrer dybde i undervisningen og et godt læringsmiljø:

Gadevang #5, weekender

Vi mødes i alt 20 dage kl. 8:30-18:00

8-10. okt. 2021 (fredag + weekend)
6-7. nov. 2021 (weekend)
26-28. nov. 2021 (fredag + weekend)
18-19. dec. 2021 (weekend)
14-16. jan. 2022 (fredag + weekend)
5-6. feb. 2022 (weekend)
4-6. mar. 2022 (fredag + weekend)
26-27. mar. 2022 (weekend)

Maks. tilladt fravær: 30 timer*

Undervisningsdagene indeholder typisk:

Intro, åndedræt, chant & meditation
Guidet asana praksis
Gennemgang af klassen
Frokost, vi spiser sammen
Meditation, gåtur i skoven
Teori (anatomi, historie, yoga sutra mv.)
Yoga nidra
Asana klinik, udforskning af stillinger, sekvens og evt. hånd-på-justeringer
Øve undervisning

Der er kun 10 pladser på holdet! 
"Early bird" rabat gives t.o.m. 8. sep. 2021
Ansøgningsfrist: 28. sep. 2021

ooo

* Ved mere end 30 timers fravær udsteder vi eksamensbevis på antal timer med fremmøde, men du opnår ikke certifikat på 200-timers Yoga Alliance godkendt uddannelse. 

ooo 

Ja tak, vis mig ansøgningsskemaet

Gadevang #6, weekender

Vi mødes i alt 20 dage kl. 8:30-18:00

11-13. mar. 2022 (fredag + weekend)
2-3. apr. 2022 (weekend)
29. apr. - 1. maj 2022 (fredag + weekend)
21-22. maj 2022 (weekend)
10-12. jun. 2022 (fredag + weekend)
2-3. jul. 2022 (weekend)
26-28. aug. 2022 (fredag + weekend)
17-18. sep. 2022 (weekend)

Maks. tilladt fravær: 30 timer*

Undervisningsdagene indeholder typisk:

Intro, åndedræt, chant & meditation
Guidet asana praksis
Gennemgang af klassen
Frokost, vi spiser sammen
Meditation, gåtur i skoven
Teori (anatomi, historie, yoga sutra mv.)
Yoga nidra
Asana klinik, udforskning af stillinger, sekvens og evt. hånd-på-justeringer
Øve undervisning

Der er kun 10 pladser på holdet!
"Early bird" rabat gives t.o.m. 11. feb. 2022
Ansøgningsfrist: 1. mar. 2022

ooo

* Ved mere end 30 timers fravær udsteder vi eksamensbevis på antal timer med fremmøde, men du opnår ikke certifikat på 200-timers Yoga Alliance godkendt uddannelse.

ooo 

Ja tak, vis mig ansøgningsskemaet

Covid-19 forholdsregler

Vi indretter undervisningen på uddannelsen efter de til enhver tid gældende corona-restriktioner.

Det kan betyde, at udvalgte moduler gennemføres med online undervisning i stedet for fysisk fremmøde, hvis vi (igen) pålægges restriktioner, som indebærer lukkede yogalokaler. Vi har heldigvis rigtig gode erfaringer med "live" online undervisning på uddannelsen fra hold #4, som var under uddannelse fra oktober 2020 til maj 2021.

Bemærk, at fra 10. sep. 2021 har covid-19 ikke længere status af samfundskritisk sygdom i Danmark, og alle corona-restriktioner ophæves pr. denne dato jf. coronasmitte.dk og Sundhedsministeriet.

Vi har selvfølgelig fortsat fokus på at forebygge smittespredning ved at holde afstand, lufte regelmæssigt ud og skabe gennemtræk, sikre hyppig håndvask og nem adgang til håndsprit, samt grundig rengøring af håndtag og overflader mv. 

Vi er begge fuldt vaccinerede.

Hvor

Uddannelsen foregår i vores hus i Gadevang ved Hillerød, hvor vi har indrettet et skønt, lyst og stemningsfyldt yogastudie. Omsluttet af søer og skov kommer naturen til at understøtte fordybelsen. Gåture i skoven er en del af vores praksis, ligesom den direkte forbindelse til de forskellige årstider er med til at påvirke og inspirere den.

Adressen er: YOGAMUDRA, Hovmosevej 17, Gadevang, 3400 Hillerød

Transport: Vi er behjælpelige med at koordinere samkørsel til/fra Gadevang. Vi kan også nås med cykel fra Hillerød St., mens bus 303 ikke kører så ofte, som vi kunne ønske os. 

Bemærk: Vi har to mindre hunde (af racen Petit Basset Griffon Vendeen) med et godt sind. De fælder ikke, og de opholder sig ikke i yogastudiet. Men de er i huset. Dette er blot til information i fald det har betydning ift. allergi.

Deltagere

Du har som minimum praktiseret yoga regelmæssigt i 1-2 år. Det behøver ikke at være nogen bestemt form. Det allervigtigste er, at du er nysgerrig og entusiastisk – og at du ved, at du kan afsætte tid til at komme hver gang, vi mødes, og til din daglige yogapraksis derhjemme. Regn med ca. 1 time pr. dag (kan evt. deles op i to sessions).

Kontakt os endelig, hvis du er i tvivl.

Vi lægger vægt på den personlige kontakt med hver enkelt deltager på uddannelsen og arbejder derfor med små hold. Sådan mener vi bedst at kunne hjælpe hver enkelt med både at finde ind til sin egen, indre lærer og at finde sin egen personlige måde at undervise andre på.

Det siger deltagere om uddannelsen

Klik på den grønne prik under teksten for selv at sætte læsetempoet.

"Jeg kan på det varmest anbefale yogauddannelsen hos Bodil og Peter. De er ufatteligt professionelle, dygtige, vidende, dedikerede og passionerede indenfor deres felt, og man er ikke et sekund i tvivl om, at de virkelige brænder for yogaen og nyder at dele ud af alt deres enorme indsigt indenfor yoga. Jeg har fået meget mere ud af uddannelsen, end jeg troede var muligt både på det fysiske og psykiske plan. Således har uddannelsen også været en spændende selvudviklende 'rejse' for mig og en øjenåbner. Uddannelsen hos Peter og Bodil er meget grundig, så jeg føler mig virkelig godt rustet, og jeg har fået en meget nuanceret og bred palet af kompetencer med mig. Tusind tak for rejsen og 7 berigende måneder, Bodil og Peter – I kan virkelig jeres kram."

Sofie F.
Hold #4, oktober 2020 - maj 2021

"Jeg kan uden at tøve give Bodil og Peter min varmeste anbefaling, hvis du går med en yogalærerspire i maven. Uddannelsen i Gadevang er skabt af to meget dygtige og kompetente mennesker, som har en sand passion for yoga og for at formidle denne viden videre på fineste vis. Personligt har jeg gennem uddannelsen lært mere, end jeg havde turdet håbe, og det er primært takket være Bodil og Peters store engagement og professionelle tilgang. Med nærvær og dedikation fører de deres elever gennem yogaens fantastiske verden, hvor det er umuligt ikke at blive smittet af deres begejstring. Samtidig med dette er uddannelsen også en rejse i det indre, hvor den personlige udvikling og berigelse er i højsædet. – At tage denne uddannelse er det bedste, jeg har gjort for mig selv længe."

Jeanette D.
Hold #4, oktober 2020 - maj 2021

"This immersion/teacher training was fantastic! With Bodil and Peters competent guidance, I explored my breathing, meditation and asana practice on a new level. Not to mention that I re-connected with parts of my body, I wasn't aware were disconnected. They opened a whole new world of topics to explore and gave us many resources to help along the way. Always ready to engage in friendly discussion and support, Bodil and Peter presented seemingly small and detailed techniques, which turned out to be mind blowing power houses filled with awareness, strength and purpose. They worked with us through a variety of sequences and styles which form a solid basis but also inspire to go deeper. And then there is the amazing folder, the Hub (YOGAMUDRA's online library), podcasts, selected books…! And if that is not enough then you can most certainly look forward to meeting a group of lovely people with a shared interest!"

Sebastian K.
Hold #4, oktober 2020 - maj 2021

"Uddannelsen har givet mig et virkelig stærkt fundament for min egen yoga praksis, som er blevet meget mere nuanceret og givende. Jeg har fået afprøvet instruktørrollen og har fået tro på, at jeg kan give noget godt videre til andre. Uddannelsen er bygget logisk og inkluderende op, og Bodil og Peter er super dygtige instruktører, der deler generøst ud af deres store viden og erfaringer. Jeg kan varmt anbefale uddannelsen, hvis man ønsker en grundig, bred og inspirerende yogainstruktør uddannelse."

Laila T.
Hold #4, oktober 2020 - maj 2021

"Kæmpe anbefaling af yogauddannelsen i Gadevang. Bodil og Peter er ekstremt dedikerede og grundige, og jeg har fået ubeskriveligt meget med derfra, både i forhold til at kunne undervise, men i høj grad også i forhold til min egen praksis! De fysiske rammer omkring uddannelsen er desuden helt fantastiske og giver en ekstra dimension til uddannelsen. Jeg kunne sagtens tage det hele en gang mere!"

Julie K.
Hold #4, oktober 2020 - maj 2021

"Jeg synes, det har været et fantastisk forløb. I er utroligt vidende og er geniale til at videreformidle den store erfaring og kundskab, I har på området. Undervisningen har været bred og alsidig og har åbnet mine øjne for områder, jeg ikke kendte til. Det er hele vejen igennem meget sagligt og evidens-baseret, hvilket har betydet meget for mig. Og så giver det en særlig hyggelig stemning, ånd og sammenhold, at det foregår i forbindelse med jeres private hjem."

Mette Ø.
Hold #4, oktober 2020 - maj 2021

"Bodil og Peters uddannelse vil jeg anbefale til dig, som gerne vil lære mere om yogaens univers at kende. Vær forberedt på at der er meget teori ift. læren om yogafilosofi, og at der ligger et stort ansvar hos dig selv ift. at bearbejde og forstå det, mellem modulerne. Det er meget svært stof, synes jeg, men jeg kan afsløre, at da jeg nåede i mål, opdagede jeg, at jeg havde forstået en god del af det. Det var virkelig fantastisk, at der både er en Astanga-del, men at den alligevel ikke kommer til at fylde for meget. Jeg har opdaget, at mere stille yoga kan være ligeså fantastisk som det, for mig, altid har været at dyrke Astanga. Det var virkelig godt at blive introduceret til andre former, end det jeg kendte i forvejen. Der er en seriøsitet omkring læren om meditations- og pranayama praksis, som jeg hilser stort velkommen. Jeg har lært mange nye teknikker til min egen meditationspraksis. Der har hele uddannelsen igennem været fin plads til at stille spørgsmål, reflektere og lade sig inspirere. Det har været et dejligt frikvarter fra hverdagens andre opgaver. – At Bodil og Peter så ovenikøbet er super søde, rare og imødekommende undervisere har bare været et ekstra plus! Jeg har i den grad nydt denne uddannelse og vil give Bodil og Peter mine allerbedste anbefalinger!! Sæt i gang!"

Jacob E.
Hold #4, oktober 2020 - maj 2021

"Et virkeligt solidt grundforløb, hvor man både får en god og bred platform at undervise ud fra og samtidig masser af inspiration til at afsøge og udbygge muligheder for mere indsigt og undervisningskompetencer. Bodil og Peter laver et top-professionelt arbejde i en imødekommende, rar og støttende atmosfære."

Morten F.
Hold #4, oktober 2020 - maj 2021

"Wow, sikken en tid og sikken en fantastisk rejse de sidste 10-11 måneder har været sammen med jer og holdet. En yogalæreruddannelse, der skulle have varet 4,5 måned, endte med at tage noget længere tid pga. en corona-krise. Men vi gennemførte det og sikken en forløsning, da vi endelig fik et certifikat i hånden. I har begge været fantastiske og helt igennem professionelle i jeres undervisning, både med den praktiske yoga og teorien. Jeg er kæmpe fan af jeres meget faste og detaljerede program, da vi bliver guidet ind i så mange forskellige grene og elementer af yogaen, og jeg elsker, at jeg derved har fået en solid start til at videreudvikle mig selv som yogalærer. Der er flere ting, som jeg glæder mig til at dykke endnu mere ned i, og jeg har købt så mange bøger efterhånden, så det er bare med at komme i gang. Vi har lært så meget, og jeg føler, vi er virkelig godt rustede til at komme ud i den virkelige verden som yogalærere. Tusinde tak for jer og alt det, I har givet og giver med på vejen."

Pernille C.
Hold #3, januar-november 2020

"Gennem min yogauddannelse hos YOGAMUDRA har jeg fået en grundig introduktion til yogaens verden. Undervisningen, de praktiske øvelser og dialogen med mine lærere og mine medstuderende har givet mig en bred palette af metoder til at kunne praktisere og undervise i yoga med. Samtidig har uddannelsen også givet mig en mulighed for at forholde mig kritisk til forskellige yogaretninger og min egen praksis, sådan at jeg efter endt uddannelse er blevet meget bevidst om, hvilken retning jeg vil gå. Jeg startede ikke, fordi jeg ville undervise, men fordi jeg var nysgerrig på yogaen og hele dens væsen. Jeg følte mig udfordret med skader i min egen praksis uden helt at forstå hvorfor. Denne uddannelse har været min trædesten videre i min yogarejse på en sikker og (for mig) bæredygtig måde. Så uanset om din motivation er at undervise eller din egen fordybelse, vil jeg klart anbefale dette forløb."

Anja K.
Hold #3, januar-november 2020

"Jeg har været fantastisk glad for, at jeg netop valgte Bodil og Peters brede yogauddannelse. Deres store erfaring med yoga giver en meget dybdegående og bred forståelse af yoga, og jeg står tilbage med en fornemmelse af at have fået en masse af deres enorme erfaring over på mine skuldre. Jeg tog egentlig ikke uddannelsen mindet på at skulle undervise i yoga, men efterfølgende står jeg faktisk tilbage med en lyst til at undervise, og jeg er meget inspireret ift. at skulle udvikle sjove og udfordrende sekvenser og klasser. Bodil og Peter kan på det varmeste anbefales, både hvis man ønsker at blive udviklet som underviser, men også hvis man ønsker uundværlige redskaber til sin egen yogapraksis."

Rikke H.
Hold #3, januar-november 2020

"Uddannelsen har givet mig: Kendskab til og forståelse af åndedrættets betydning for krop og sind ... Etablering af egen meditationspraksis ... Bedre forståelse af kroppen og lyst til at arbejde med kropsbevidsthed og sammenhængen mellem krop, sind, følelser og psykisk og fysisk velvære ... Evnen til at kunne arbejde bevidst med egen yogapraksis og dele den med andre ... Bevidsthed om og ideer til måder at formidle/dele/undervise i yoga ... Sprog til at dele yogaen ... Indsigt i yogaens historie, filosofi og psykologi ... Opmærksomhed på forskellige måder at opleve, dyrke og bruge yoga ... Et videns-, interesse- og inspirations-fællesskab omkring yogaen ... Inspiration til steder hvor jeg kan blive ved med at lære mere om yoga ... Endnu mere nysgerrighed på yogaens verden. Kære Bodil og Peter, TAK for alt det."

Julie L.
Hold #kbh, september 2019 - august 2020

"Jeg valgte egentlig primært YOGAMUDRA som undervisningssted, fordi jeg ønskede et forløb der lå i hverdagene. Men jeg blev godt nok ikke skuffet, og den dag i dag er jeg så glad for, at jeg endte hos Bodil og Peter! Når jeg sammenligner med nogle af mine veninder, der også for nylig er blevet uddannede som yogalærere, kan jeg slet ikke få armene ned over al den viden og den måde, det hele er blevet arrangeret på hos YOGAMUDRA! Jeg har fået så meget mere med end kun at kunne undervise i hårde asana-sekvenser, og jeg føler, forløbet har bidraget ligeså meget til min personlige udvikling som til min udvikling som yogalærer. Helt klart anbefalelsesværdigt og en af de bedste steder at blive yogalærer i København efter min mening!"

Marie B.
Hold #kbh, september 2019 - august 2020

"Yoga har været et stort tema i mit liv, og ønsket om at kunne undervise i yoga har bevæget sig som ebbe og flod de sidste 5 år. I 2019 tog jeg springet og meldte mig til YOGAMUDRAs uddannelse – det er den bedste beslutning, jeg har truffet længe. Bodil og Peter er ekstremt kompetente, vidende og søde mennesker, som bare øser ud af deres mange års erfaringer, egenpraksis og refleksioner. Hele forløbet er godt sammensat med en holistisk tilgang til yoga, hvor man bliver introduceret til forskellige fysiske yogapraksisser samt filosofi, chanting og meditation. Jeg har lært meget mere, end hvad jeg nogensinde turde drømme om, og yogaen er ikke længere bare en fysisk praksis, men er i lige så høj grad en retningslinje for mit liv og min tilgang til omverdenen. Det har været et super forløb, hvor jeg bl.a. har fornyet og forbedret min personlige praksis, er blevet fortrolig med at undervise andre og er blevet bjergtaget af yogafilosofien, som jeg slet ikke kan lægge fra mig nu. Derudover har jeg lært andre søde yogaentusiaster at kende. Tak til Bodil og Peter! Og tak til alle fra mit hold."

Anna M.
Hold #2, juni-oktober 2019

"Efter uddannelsen føler jeg mig virkelig godt klædt på til at træde ud i verden som yogalærer. Fra at stå første gang og ikke rigtig vide, hvor vi skulle begynde, havde vi alle med overblik og sikkerhed sammensat programmer til eksamen, og det fedeste var at se, hvordan uddannelsen giver rum og plads til, at man kan finde sin egen vej og sine egne præferencer blandt forskellige yogaformer. Uddannelsen er ikke bare en uddannelse i udenadslære og i at kunne vise stillinger, men er også en kæmpe personlig udvikling i at tage stilling til yoga: Både filosofisk, men også den måde, vi opbygger vores undervisningsrum og lærer vores elever at lytte til sig selv og finde deres egen vej. Som alle andre gode udviklingsprocesser er der også frustration og hårdt arbejde undervejs, men når man hænger i, så kommer belønningen til sidst – og når vi samles omkring den smukke afsluttende ceremoni, så er man fyldt med taknemmelighed over, at Bodil og Peter har delt deres enorme yogakærlighed og -viden med os."

Cecilie C.
Hold #2, juni-oktober 2019

"Meget intenst og spændende forløb. Med kun et års yogaerfaring åbnede yogalæreruddannelsen en helt ny verden for mig. Fra yogastillinger, åndedrætsøvelser og meditation til spændende præsentationer omkring anatomi, yogafilosofi og -historie. Bodil og Peter er super dygtige, vidende og dedikerede instruktører, der brænder for deres fag."

Jørgen J.
Hold #2, juni-oktober 2019

"Jeg valgte jeres uddannelse, fordi I både har lang erfaring og samtidig gav udtryk for, at I løbende har udviklet jeres måde at praktisere og formidle yoga, og udtrykte jeres diskuterende og konstruktivt kritiske tilgang til yoga og yogapraksis. Personligt har jeg fået mange fine ting med mig som forstærker og/eller sætter lys på mine livsværdier – både via kendskab til yogafilosofi og udvidelse af yogapraksis, som mere end de fysiske øvelser. Fagligt: I min undervisning arbejder jeg med at give vejledning/guidning og plads/tid til nærvær i de fysiske øvelser for at bibringe andet end smidiggørende øvelser. Uddannelsen har bidraget meget til min udvikling af den måde, jeg gerne vil være fysioterapeut på og praktisere som fysioterapeut."

Bente B.
Hold #1, januar-maj 2019

"Jeg har i længere tid haft lyst til at tage en yogauddannelse for at forbedre min egen praksis. Men grundet kroniske rygsmerter har jeg ikke haft mod på at kaste mig ud i det, før jeg faldt over YOGAMUDRAs 200-timers yogalæreruddannelse. Setuppet med korte moduler primært i weekender, samt dagenes sammensætning med afbræk, gjorde dagene overkommelige, og jeg tog springet. – Og det har været det bedste jeg har gjort for mig selv! Selvfølgelig var enkelte af dagene hårde for min ryg, men den omfavnende atmosfære hos Bodil og Peter indbød til, at vi hver især tog de pauser, vi evt. havde brug for undervejs. Og nu efter fire måneders afsluttet uddannelse, kan jeg se tilbage og mærke en bedring i mine smerter som kronen på værket og baseret på alle læringer undervejs. Især vil jeg nævne: indsigt i anatomiens begrænsning i nogle stillinger; introduktion til womb og Viniyoga, som hjælper mig de dage, hvor kroppen har bedre af en mindre energisk praksis; og den pranayama og meditations praksis jeg har etableret undervejs, idet det har bidraget til min daglige smertehåndtering. Skulle Bodil og Peter på sigt tilbyde workshops eller andet, der bygger oven på denne 200-timers uddannelse, vil jeg ikke tøve et sekund med at tilmelde mig. I har mine varmeste anbefalinger."

Kit F.
Hold #1, januar-maj 2019

"Efter at have dyrket yoga i knap 8 år havde jeg brug for at tage min praksis et skridt videre. Jeg overvejede i nogle år at tage en instruktøruddannelse, ikke nødvendigvis for at blive instruktør, men lige så meget for min egen skyld. Det tog lidt tid, før jeg turde taget springet, fordi yogaen altid har været mit personlige helle, og jeg ikke var sikker på, den skulle 'deles' med andre. Mit valg faldt på YOGAMUDRAs uddannelse, fordi den holistiske tilgang til yoga tiltalte mig, da den ligger tæt op ad min egen overbevisning om, at det er sundt med flere tilgange/asana-retninger i en praksis. Desuden virkede Peter og Bodil, som jeg ikke havde mødt før, som nogle ærlige, dygtige og oprigtige mennesker. Lad mig sige det ærligt: det er en af de bedste beslutninger, jeg har truffet i mit liv – det er fuldstændig uvirkeligt så meget, jeg har lært nu, hvor vi er lidt over halvvejs i forløbet. Yoga er SÅ meget mere, end hvad jeg troede, og selvom både anatomien og filosofien til tider bliver mega nørdet, så elsker jeg hvert sekund af det og suger viden til mig fra to super dedikerede undervisere, som ikke er bange for at dele mangeårig viden, refleksioner, egne erfaringer og fejltrin med os. Det er den største fornøjelse, og jeg ved allerede nu, at jeg efter endt forløb vil føle en vis tomhed over ikke at skulle nørde yoga sammen med andre ligesindede hver anden weekend. Tak for jer, Bodil og Peter."

Mette F.
Hold #1, januar-maj 2019

Kursusmanual og lærebøger

Når vi starter, får du udleveret en grundig kursusmanual (ca. 325 sider) med relevant materiale til at understøtte undervisningen. Materialet er på dansk og engelsk.

Udover kursusmanualen benytter vi fire bøger, som du skal anskaffe dig:

1. Donna Farhi: Yoga mind, body & spirit – A return to wholeness (Gill Books, 2001)

2. Jon Kabat-Zinn: Wherever you go, there you are – Mindfulness meditation for everyday life (Piatkus, 2004); denne bog findes også på dansk, Lige meget hvor du går hen, er du der – At leve med fuld opmærksomhed (Borgen, 2013)

3. Michael Stone: Inner Tradition of Yoga – A guide to yoga philosophy for the contemporary practitioner (Shambhala Publications Inc., revised edition, 2018)

4. Chip Hartranft: The Yoga-Sutra of Patanjali – A New Translation with Commentary (Shambhala Publications Inc., reissue edition, 2019)

Desuden bruger vi podcasts ifm. undervisningen, da det er en fantastisk vej til helt opdateret information og inspiration fra yogaens verden.

Uddannelses hub

Hub'en er et online samlingspunkt for uddannelsen, som giver dig nem adgang til videoklip, links, artikler, podcasts og andre ressourcer, vi bruger på uddannelsen. Der ligger allerede mange timers yoga klar til dig derinde, som du kan praktisere til og lade din undervisning inspirere af, ligesom der løbende kommer nyt materiale til. Hub'en giver desuden nem adgang til faglig sparring med os mellem modulerne.

Der er gratis adgang, så længe du går på uddannelsen.

(Billedet viser Holstee Manifesto, som du kan læse mere om her).

Skriftlig eksamen

Henimod slutningen af uddannelsesforløbet vil du modtage en mindre skriftlig eksamensopgave pr. e-mail, hvorefter du har tre uger til at udforme din besvarelse. Opgaven indeholder ca. 20 spørgsmål. Nogle spørgsmål vedrører grundlæggende yogarelateret anatomi og væsentlige begreber fra yogafilosofi/psykologien og er alt sammen noget, som vi har gennemgået på uddannelsen. Andre spørgsmål giver anledning til personlige refleksioner. Opgaven bedømmes bestået/ikke bestået. 

Opgaven udleveres og afleveres jf. nedenfor:

Gadevang #5, weekender

Skriftlig eksamensopgave sendes til dig pr. e-mail 25. feb. 2022, og den afleveres ligeledes pr. e-mail 20. mar. 2022.

Gadevang #6, weekender

Skriftlig eksamensopgave sendes til dig pr. e-mail 19. aug. 2022, og den afleveres ligeledes pr. e-mail 11. sep. 2022.

Praktisk eksamen

Til næstsidste mødedag skal du sammen med 1-2 andre deltagere planlægge og undervise (resten af holdet i) en yogasekvens, som du/I modtager feedback på. Der er afsat tid på forudgående mødedage til at planlægge jeres eksamensundervisning, så I har tid og ro til arbejdet udenom andre hverdagsforpligtelser, og så vi kan støtte jer efter behov.

Der er ingen grund til at stresse over hverken skriftlig eller praktisk eksamen – det plejer at være både sjovt og lærerigt at gå til eksamen hos os!

Den sidste mødedag runder vi hele forløbet af og (ikke mindst) fejrer jer!

 

Eksamensbevis og fravær

Du får udstedt eksamensbevis for fuldført 200-timers Yoga Alliance-godkendt uddannelse på sidste mødedag, forudsat at du har maksimum 30 timers fravær (15 %). Vi håber selvfølgelig, at du er med på dem alle sammen for at suge til dig.

Om os og vores personlige vinkel

I mere end 20 år har yoga fyldt rigtig meget i vores liv. Vi har undervist på aftenskoler, i virksomheder og i fitnesscentre og en række yoga retreats. Først og fremmest har vi dog siden 2003 udviklet YOGAMUDRA, og på denne uddannelse vil vi dele ud af vores erfaringer fra mødet med tusindvis af elever igennem årene.

Læs gerne vores personlige profiler her.

For os er det helt centrale netop mødet med den enkelte elev – at møde eleven der, hvor hun eller han er, og forsøge at præsentere en yogapraksis, der er relevant og vedkommende. Det er derfor ikke nogen tilfældighed, at vi præsenterer en række forskellige yogaformer og lægger vægt på variation. Det er vores erfaring, at man ved at blive præsenteret for flere forskellige tilgange opnår en større åbenhed og ikke foranlediges til at tro, at der er en enkelt sandhed eller én rigtig vej. Frem for ureflekteret at følge et system kan man begynde at bruge yoga til at mærke sig selv, blive bevidst om sine udfordringer og finde en højere grad af balance og frihed i kroppen og i sindet.

 

Spørgsmål

Ring til Peter på 2814 8591, til Bodil på 6065 9591, eller skriv til os her.

Pris

Bemærk, at du på vores uddannelse får fulde 180 kontakttimer* med skræddersyet, uddannelsesspecifik undervisning af os og i en lille gruppe; dertil kommer egen praksis, læsning i bøger og i vores uddannelsesmanual, lytning til udvalgte, uddannelsesrelevante podcasts, din begyndende undervisning af andre (ingen stress over det!) og en mindre skriftlig eksamensopgave, som du laver derhjemme i ro og mag (disse timer kaldes for ikke-kontakt-timer). Altså skal du regne med at lægge mere end 200 timer i forløbet – og det er i vores øjne godt, da mere skræddersyet, ansigt-til-ansigt undervisning sammen med en dedikeret gruppe trainees og regelmæssig praksis hjemme giver dig det bedste afsæt til at folde din undervisningsdrøm ud!

* Dette er Yoga Alliances krav ifm. 200-timers certificeringen, som vi udsteder. De tillader ikke at tælle almindelige yogaklasser til et generelt publikum med som uddannelses-kontakttimer.

Du har følgende valgmuligheder ift. betaling:

Early bird

22.000 kr.

I TO RATER

1. rate à 3.000 kr. betales i forbindelse med, at du indsender din ansøgning.

2. rate à 19.000 kr. betales senest 1 måned før opstart via MobilePay eller kontooverførsel (du får detaljerne, når vi har accepteret din ansøgning).

Det vil sige, at 2. rate betales:

Gadevang #5 – senest 8. sep. 2021

Gadevang #6 – senest 11. feb. 2022

Betal 1. rate – Gadevang #5, opstart 8. okt. 2021

Regular bird

24.000 kr.

I TO RATER

1. rate à 3.000 kr. betales i forbindelse med, at du indsender din ansøgning.

2. rate à 21.000 kr. betales senest 8 dage før opstart via MobilePay eller kontooverførsel (du får detaljerne, når vi har accepteret din ansøgning).

Det vil sige, at 2. rate betales:

Gadevang #5 – senest 30. sep. 2021

Gadevang #6 – senest 3. mar. 2022

Betal 1. rate – Gadevang #5, opstart 8. okt. 2021

Rate bird

25.000 kr.

I FEM RATER

1. rate à 3.000 kr. betales i forbindelse med, at du indsender din ansøgning.

2. rate à 22.000 kr. betales i fire portioner à 5.500 kr. via MobilePay eller kontooverførsel (du får detaljerne, når vi har accepteret din ansøgning) med følgende frister:

Gadevang #5 – senest 30. sep., 30. okt., 30. nov., 30. dec. 2021

Gadevang #6 – senest 3. mar., 3. apr., 3. maj, 3. jun. 2022

Betal 1. rate – Gadevang #5, opstart 8. okt. 2021

Ansøgning

Udfyld ansøgningsskemaet og send det til info(at)yogamudra.dk, samtidig med at du betaler 1. rate.

Vi glæder os til at høre fra dig – og vi svarer på din ansøgning indenfor 5 dage (og ofte før).

Kh. Bodil og Peter

Ja tak, vis mig ansøgningsskemaet
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.