yoga københavn

English

Kontakt

YOGAMUDRA
• I byen

Ryesgade 106 2. sal
2100 København Ø

• I skoven
Hovmosevej 17
3400 Hillerød


telefontid og -nummer
CVR 275 55799

 

Nyhedsbrev

Få tilsendt sidste nyt fra os ca. 10 gange om året. Indtast navn og email adresse nedenfor og tryk 'Tilmeld'.

Navn:
Email:
 
 
Vent venligst...
 
Tak for din tilmelding. Vi skal bede dig bekræfte din email ved at klikke på linket i den email, vi netop har sendt til dig. Derefter vil du være tilmeldt vores nyhedsbrev.

Book en plads

Klik på log ind i menuen ovenfor, opret en profil og/eller log ind, gå derefter til priser og book/køb den workshop variant, som du ønsker at deltage i. Din plads er reserveret, når vi har modtaget din betaling.

    

 

 

Workshoprække med Nicolaj

Tid: 4 lørdage kl. 10:00-13:00, 25. sep., 16. okt., 13. nov. og 4 dec. 2010
Sted: Yogamudra shala, Strandgade 36 D 3. sal, 1401 København K (se kort)

       
Om de 4 workshops
Få en dybere forståelse af din yogapraksis – 4 lørdage fulde af indsigt, teknik til asanas, filosofi og historien bag Ashtanga vinyasa yoga. Du kan frit vælge enkelte workshops ud eller deltage på hele workshoprækken.

 

For alle 4 workshops gælder, at der vil være stor vægt på 'alignment', dvs. hvordan vi bygger stillingerne op og retter kroppen ind. Så selvom vi arbejder med den klassiske form af Ashtanga vinyasa yoga, kan vi godt bringe elementer af Iyengar yoga ind f.eks. i form af hjælpemidler (klodser og stropper), hvor dette måtte være nødvendigt eller gavnligt. Du har desuden god mulighed for at stille spørgsmål og få modifikationer til stillinger, som volder dig problemer.

 

Bemærk: Antallet af pladser er begrænset og afsættes efter først-til-mølle princippet! 
  
25. september 2010

  • Surya Namaskara – skab et grundigt fundament. Hvad gør yoga til mere end bare gymnastik?
  • Hvorfor valgte Sri K. Pattabhi Jois at kalde sin yoga Ashtanga Yoga (8 lemmer af yoga, fra Patanjalis Yoga Sutra)? 

 

I denne workshop vil vi se på baggrunden for Ashtanga vinyasa yoga i Sri K. Pattabhi Jois traditionen. Vi diskuterer, hvorfor Sri K. Pattabhi Jois valgte netop dette navn til hans yogaform, og hvordan Ashtanga vinyasa yoga i den kontekst kan blive meget mere end en ren fysisk praksis.

 

Surya Namaskara, dvs. solhilsen, er den første del af hver af de seks serier i Ashtanga vinyasa yoga. Bliver den udført med bevidsthed, er den udover at varme kroppen op med til at skabe styrke og 'alignment' til hele ens praksis. Derfor vil vi på denne workshop grundigt gennemgå både solhilsen A og solhilsen B, hvorefter vi vil fortsætte med en guidet klasse.

 

16. oktober 2010

  • Sthira Sukha Asanam – stabil behagelig stilling. Hvordan skaber vi et solidt fundament?
  • Bevidsthed i fødder og ben i de stående stillinger kan skabe frihed i torsoen!

I Patanjalis Yoga Sutra er der ikke meget henvisning til asana praksis, dvs. det vi kender som yogastillinger. Men Patanjali siger, at en stilling skal være stabil (vores fundament) og behagelig (altså ikke forceret).

 

Vi vil undersøge dette udsagn ved i denne workshop at fokusere på de stående stillinger samt kriger-sekvensen i Ashtanga vinyasa yoga. Gennem forståelse af hvordan fødderne og benene arbejder, kan vi skabe en større frihed til torsoen og til at udtrykke stillingen fuldt ud – uden at få ondt i nakke og skuldre. Vi slutter af med en guidet klasse.

 

13. november 2010

  • Saucha – renlighed, på det indre og det ydre plan. Yoga asanas holder kroppen sund, rask og stærk, så vi kan undgå problemer i vores hverdag og på vores spirituelle vej.

I denne workshop vil vi fokusere på saucha, den første niyama, og på hvordan vores Ashtanga vinyasa yoga praksis kan være med til at skabe et godt, langt liv fri for sygdom og manglende energi. En vigtig forudsætning er at holde vores fordøjelse optimal og vores krop smidig og stærk. Første serie er specifikt skabt dertil (deraf navnet Yoga Chikitsa eller yogaterapi). Vi vil se på foroverbøjninger og twists. De er nemlig med til at forbedre vores fordøjelse ved at massere vores indvolde, samtidig med at de styrker og smidiggør kroppen.

 

4. december 2010

  • Ahimsa – ikke-voldelig adfærd, i tanke, tale og handling.
  • Hvordan skaber vi plads i ryggen til sikre bagoverbøjninger, så vi kan dyrke yoga resten af livet uden smerte.

I denne workshop fokuserer vi på yama og niyama, de ti fundamentale principper fra Patanjalis Yoga Sutra, hvoraf det første er ahimsa eller ikke-voldelig adfærd. Vi diskuterer, hvordan ahimsa og de andre principper kan tilføje en ny dimension til vores yoga praksis, og undersøge hvordan vi kan bruge det i vores forståelse af bagoverbøjninger. Vi slutter af med en guidet klasse.

 

Om Nicolaj Jespersen
Nicolaj har en lang baggrund i forskellige bevægelsesformer. Han startede allerede som 14-årig med at undervise i Taekwondo, og han har i mange år været professionel danser. I dag er han danseunderviser og koreograf. Hans yoga baggrund startede i 1999 og har mest bestået af Ashtanga vinyasa yoga. Men han har også fordybet sig i Iyengar yoga, da han er tiltrukket af den detaljerede tilgang til 'alignment' i denne yogaform. Derfor valgte han at tage sin yogalæreruddannelse hos Richard Freeman, senior Ashtanga yogalærer med en stærk Iyengar yoga baggrund, samt undervisning hos Mark Darby, Chuck Miller og Maty Ezraty. Han har ligeledes deltaget i workshops med senior Iyengar yogalærere som Aadil Palkhivala, Gloria Goldberg og Ramanand Patel.
  
Deltagere
Alle er velkomne og kan få gavn af workshoppen, både begyndere med lidt kendskab til Ashtanga yoga og mere rutinerede deltagere.

 

Pris og booking
Du kan vælge mellem følgende muligheder:

  1. Udvalgte lørdage: 450 DKK pr. gang
  2. 4 lørdage: 1.600 DKK (betales samlet)

For at booke en plads: klik på log ind i menuen ovenfor, opret en profil og/eller log ind, gå derefter til priser og book/køb den workshop variant, som du ønsker at deltage i. Din plads er reserveret, når vi har modtaget din betaling.

 

Indkvartering

Hoteller, vandrehjem, bed & breakfast og privat indkvartering er tilgængelig over hele København. Klik her for mere information.

 
Indtast venligst din mailadresse og dit password
Email
Password
 
 
Indtast venligst din mailadresse, så sender vi dit password i en email
Email