yoga københavn

English

Book en plads

Klik på log ind i menuen ovenfor, opret en profil og/eller log ind, gå derefter til priser og køb det medlemskab, som passer bedst til dine behov. Reserver plads på din favoritklasse via skema og mød op mindst 10 minutter før, klassen starter. Husk at checke ind.

 
 

Viniyoga | Drop-ind

Klassebeskrivelse 
Viniyoga er en blandt flere søster-stilarter inklusiv Astanga og Iyengar yoga. Da de deler et fælles udspring, deler de også mange ligheder; valg af yogastillinger, koordination af åndedræt med bevægelse ind og ud af stillingerne, samt Patanjalis Yoga Sutra som den centrale tekst, for blot at nævne nogle få eksempler. Viniyoga undervises af Gary Kraftsow (USA), mens ordret "viniyoga" er et Sanskritord med betydningen "differentieret, modificeret og passende anvendelse". Viniyoga i yoga - eller blot "Viniyoga" - betyder altså, at yogaens mange teknikker anvendt på en individuelt tilpasset facon. Gary Kraftsow er også anerkendte for hans betydelige pionerarbejde med udbredelsen af yogaterapi i USA.


Viniyoga asana (yogastilling) praksis har følgende karakteristika:

  • Funktion over form - Vi lægger vægt på funktionen snarere end formen af den enkelte yogastilling (asana) samt kunsten at tilpasse formen af en stilling for at opnå forskellig effekt alt efter hensigten.
  • Gentagelse og hold i de enkelte stillinger - Brugen af gentagelse i bevægelsen ind og ud af de enkelte stillinger samt hold i position i typisk 2-6 åndedræt.
  • Design af asana sekvens - Kunsten at skabe yogasekvenser individuelt tilpasset efter intention og niveau af den enkelte deltager eller yogahold, såsom forskellig intensitet, orientering og længde.

Det kan du forvente af en Viniyoga drop-ind klasse: 
Et grundprincip i Viniyoga er, at hver bevægelse er nøje koordineret med åndedrættet. Det er anerkendt, at åndedrættet er intimt forbundet med både psyken og vores fysiologi, og formålet med holdklasserne er at skabe bedre balance mellem sind, krop og fysiologi for den enkelte. Med tiden kan du forvente forbedringer inden for alle tre områder. Vi starter med centrering og en indføring i, hvordan åndedræt og bevægelse bruges, med rygsøjlen som den centrale akse. Dernæst følger dagens sekvens, der typisk ender med en kort meditation og tid til refleksion og genintegrering. Kopi af noter og optegnelser fra undervisningen stilles til rådighed til personlig brug efter undervisningen som støtte for egen hjemme-praksis.

 

Gravid?

Læs om yoga og graviditet her, før du melder dig til.

 
Indtast venligst din mailadresse og dit password
Email
Password
 
 
Indtast venligst din mailadresse, så sender vi dit password i en email
Email