yoga københavn

English
Kontakt

YOGAMUDRA
• I byen

Ryesgade 106 2. sal
2100 København Ø

• I skoven
Hovmosevej 17
3400 Hillerød


telefontid og -nummer
CVR 275 55799


Nyhedsbrev

Få tilsendt sidste nyt fra os ca. 10 gange om året. Indtast navn og email adresse nedenfor og tryk 'Tilmeld'.

Navn:
Email:
 
 
Vent venligst...
 
Tak for din tilmelding. Vi skal bede dig bekræfte din email ved at klikke på linket i den email, vi netop har sendt til dig. Derefter vil du være tilmeldt vores nyhedsbrev.

Jacob Krüger Jensen

Baggrund

 • Jeg startede med yoga for ca. 15 år siden. I de tidlige år var Svend Trier og Michael Stone af særlig indflydelse. Jeg har siden boet 10 år i USA og kom der i kontakt med Viniyoga, som jeg blev meget grebet af.
 • Yoga Alliance certificeret 500-timers Viniyoga-læreruddannelse ved Gary Kraftsow.
 • 50+ enetimer med Kathy Ornish.
 • Daglig personlig praksis siden 2012.
 • Solid baggrund i naturvidenskab. Videnskabsteori deler en betydelig fællesmængde med filosofien bag yoga. Forskellen ligger blot i, at videnskaben anvender en objektiv tilgang, mens yoga anvender en subjektiv tilgang. Begge discipliner er imidlertid eksperimentelle (erfaringsbaserede) og systematiske imod det samme mål, nemlig stadig større indsigt i verden omkring os. Mange store videnskabsfolk gennem tiden, så som Newton, Einstein og Bohr, havde udpræget spirituelle sider, der spillede tæt sammen med deres videnskabelige arbejde.
Praksis
 • Min intention med at dyrke yoga er at komme dybere ind i livet – at elske mere, skabe mere og at opnå en stadig dybere forståelse af livets mysterier. Jeg mener, at ens parksis bør gøre dig til en bedre partner, bedre forældre, bedre kollega og leder, og gør dette ved at udvikle et bedre helbred og gøre dig mere kreativ, skarpere mentalt og mere empatisk. 
 • Daglig personlig Viniyoga praksis bestående af asana, pranayama, chanting og meditation.
 • Min praksis justeres jævnligt i konsultation med min mentor, Kathy Ornish.

Undervisning

 • Viniyoga for alle niveauer.
 • Yoga er en samling teknikker, der har til formål at udvikle dit unikke potentiale og talenter. Den generelle metode er at bringe dårlige tankevaner og handlingsmønstre op til overfladen for derved at kunne arbejde med dem. Det er en grundlæggende idé i yoga, at disse vanemønstre i sindet, følelseslivet og vores handlinger binder os og er kilden til, at vi på så mange måder har ondt, det være sig i krop som i sjæl. Vanes kraft er betydelig. Blot sørg dig selv: hvilken er stærkest, mine vaner eller mine intentioner? Yogaen siger dog, at disse vaner kan transformeres fuldstændigt og radikalt. Jeg har selv erfaret dette personligt og er siden fast besluttet på at hjælpe med at gøre disse teknikker mere bredt tilgængeligt.
 • Personlig udvikling sker dog ét skridt ad gangen, og asana (yogastillinger i serie) praksis er et godt sted at starte. Asana styrker helbredet, udvikler kontrol over sanserne og vores opmærksomhed, samt opbygger viljestyrke. Dertil er asana vigtig som forberedelse til pranayama, chanting og meditation.
 • I min undervisning tager jeg ofte udgangspunkt i vores ideer om intention. Metoden er, at når intentionen er klar, så følger viljestyrke og rettidig handling ofte mere naturligt. Dette er som en simpel konsekvens af klarhed og et sind i ro.
 • Jeg tror på, at funktion er vigtigere end form i de forskellige yogastillinger. Det er et skift af fokus fra "hvordan ser jeg ud" i stillingen til "hvordan føles stillingen lige nu og her". Målet er at styrke forbindelsen til en grundlæggende vitalitet og visdom, der er allestedsnærværende i vores system, også kaldet prana.
 • Størstedelen af yogaens teknikker handler mere end noget andet om renselsesprocesser. I stedet for at søge noget uden for os selv, så hjælper disse teknikker os med at skille os af med det, som ikke tjener os. Det handler altså om at skille os af med noget, snare end at der er noget, vi mangler. Det sidste er dog ofte sådan vi ofte føler, men yogaen siger, at vi på det allermest grundlæggende niveau allerede er perfekte. Yoga er en tusinde år lang tradition, der har til formål at hjælpe os hver især til at nå denne indsigt og leve livet derfra. 

Anden baggrund

 • Lektor ved plantebiokemi ved Michigan State University, MI, USA, og del af Great Lakes Bioengergy Research Center. Min forskning omhandlede plantekulhydrater og brug af plantemateriale som råmateriale for grøn energi (bioenergi).
 • Jeg har altid været nysgerrig for verdens mange mysterier, og blandt andet derfor valgte jeg at studere biokemi. Midt i en spirende forskerkarriere blev jeg dog sat skakmat af overarbejde og en kronisk mavesygdom (Crohn’s disease). Til sidst brændte jeg helt og fuldstændigt ud af stress, frustration og udmattelse. Dette blev dog et vendepunkt, og løsningen kom i form af Viniyoga og en særlig kompetent yogaterapeut, Kathy Ornish. Efter 5 år med en daglig praksis og dybe livstilsændringer er jeg nu 100% god igen – ja, faktisk 110%! En sådan "lille" omvej er nu ikke noget en forskerkarriere rigtig kan holde til, og jeg måtte sande, at det tog var kørt imens. Med tiden har jeg dog forstået, at jeg fra første hånd havde erfaret, hvor effektiv og transformerende yoga kan være, og at dette var en særlig værdifuld oplevelse, som jeg kan bruge til at hjælpe andre. Derfor besluttede jeg at tage Viniyoga-uddannelsen og skifte karriere til at undervise i yoga, selvudvikling og selvledelse. Ved at hjælpe andre føler jeg, at jeg kan gøre endnu mere, end hvad jeg selv måtte kunne udrette i laboratoriet.
 
Indtast venligst din mailadresse og dit password
Email
Password
 
 
Indtast venligst din mailadresse, så sender vi dit password i en email
Email