yoga københavn

English
Kontakt

YOGAMUDRA
Hovmosevej 17

3400 Hillerød


telefontid og -nummer
CVR 275 55799


Nyhedsbrev

Få tilsendt sidste nyt fra os ca. 10 gange om året. Indtast navn og email adresse nedenfor og tryk 'Tilmeld'.

Navn:
Email:
 
 
Vent venligst...
 
Tak for din tilmelding. Vi skal bede dig bekræfte din email ved at klikke på linket i den email, vi netop har sendt til dig. Derefter vil du være tilmeldt vores nyhedsbrev.

Henrik Lipka

Baggrund

  • Jeg begyndte mit yogaliv i 2003, da jeg første gang deltog i en klasse hos Astangaskolen på Vesterbrogade i København. Med en baggrund som klassisk danser fandt jeg i yogaen den samme fordybelse og koordination mellem åndedræt og bevægelse, smidighed, styrke og balance, som var så velkendt for mig.
  • Efter nogle år med primært Susanna Finocchi som lærer begyndte jeg at se mig om efter andre måder at gribe yoga an på. Ret hurtigt fandt jeg frem til YOGAMUDRA, hvor det primært har været Peter Esbensen og Nicolai Jespersen, der blev mine inspirationskilder.
  • Jeg har løbende fulgt workshops med forskellige internationale lærere bl.a. Kino Macgregor og Kathryn Bruni-Young. Alle kommer med nye tilgange og anskuelser og har været medvirkende til, at jeg har fundet ind til min egen praksis og måde at anskue yogaen på.
  • I 2019 besluttede jeg at tage en yogalæreruddannelse (hos YOGAMUDRA) for at fordybe mig endnu mere i yogaens verden, som indeholder så meget mere end asanas.

Praksis

  • Jeg er ikke længere nogen udpræget dogmatisk yogaudøver. Min egen praksis er kendetegnet ved, at jeg gør det, jeg føler for, i stedet for det, jeg tidligere syntes, man skulle. Jeg holder mest af den dynamiske yogapraksis, men blander også flere elementer fra f.eks. Hatha og Viniyoga ind i min praksis.
  • Ud over asanas forsøger jeg regelmæssigt at arbejde med pranayama og meditation. Yoga er for mig blevet et rum til fordybelse og koncentration. En mulighed for at mærke efter i kroppen og lukke af for alt andet.

Undervisning

  • Jeg kan rigtig godt lide at undervise og at møde eleverne, der hvor de er netop den dag. Yoga føles og opleves forskelligt fra person til person og fra dag til dag, og det er kun den enkelte, der kan mærke, hvad der føles rigtigt i kroppen.
  • Jeg synes, det skal være sjovt at praktisere yoga. Det behøver ikke være så seriøst og alvorligt. Der skal være overskud og plads til at grine og forsøge sig frem, uden at man føler, man gør noget forkert.
  • Ud over yoga træner jeg også et power walking hold.

Anden baggrund

  • Jeg uddannet arkitekt med speciale i industrielt design fra Kunstakademiets Arkitektskole. I 2011 oprettede jeg min egen tegnesstue, hvor jeg primært arbejder med indretning, konceptudvikling og møbeldesign.
 
Indtast venligst din mailadresse og dit password
Email
Password
 
 
Indtast venligst din mailadresse, så sender vi dit password i en email
Email