yoga københavn

English

Book en plads

Klik på log ind i menuen ovenfor, opret en profil og/eller log ind, gå derefter til priser og book/køb det Gravidyoga kursusforløb, som du ønsker at deltage i. Din plads er reserveret, når vi har modtaget din betaling.

Gravidyoga | Kursus

 

Så er der åbent for tilmelding til mit nye Gravidyoga online 8-ugers kursus! Du kan starte præcis, når det passer dig - og du har adgang i 100 dage. Kurset rummer 22 timers Gravidyoga, fødselsforberedelse og Fødselsyoga. Modulerne frigives en gang om ugen, og efter Uge 8 har du adgang til materialet i yderligere 6 uger, så du kan (gen)se teorien og lave praksisserne mange gange. 


I Gravidyoga "live" i efteråret 2020 inddrager jeg dele af video materialet fra mit online kursus, og vi mødes i yogastudiet 6 gange til Gravidyoga og Fødselsyoga. Du får bl.a. adgang til videoer om åndedrættet og 3,5 timers fødselsforberedelse (teori), som du skal se derhjemme før Fødselsyoga klasserne. Det er en god ide at se disse videoer sammen med din partner eller den hjælper, du skal have med til fødslen. 

Skriv til bodil@yogamudra.dk, hvis du har spørgsmål.


Gravidyoga er et fantastisk redskab, som styrker dig fysisk og mentalt, idet vi arbejder med både krop, åndedræt, energiniveau, følelser og indsigt.

 • Du laver øvelser, der styrker og afspænder din gravide krop og forebygger graviditetsgener.
 • Din kropsbevidsthed vokser, og du lærer at bruge dit åndedræt aktivt - begge dele en uvurderlig hjælp under fødslen.
 • Du får inspiration til fødestillinger, som gør din babys passage ud nemmere for jer begge.
 • Du oplever nærvær og tæt kontakt til din baby - jeres følelsesmæssige bånd styrkes.
 • Når du tager hånd om dig selv, din helse og dit velbefindende, giver du også din baby den allerbedste start i livet.

Undervisning
Gravidyoga undervisningen tager udgangspunkt i Hatha yoga. Den indeholder skånsomme og enkle stillinger, som udføres i et roligt tempo, samt åndedrætsfokus, meditation, mantra og afspænding.

 

Deltagere
Gravidyoga forudsætter ikke kendskab til yoga. Alle kan følge med og have glæde af undervisningen. Det er okay at begynde på Gravidyoga i første trimester. Men det er også helt okay at hvile i første trimester (hvor din krop arbejder på højtryk for at skabe det nye liv, der vokser i din mave) og så begynde i andet eller tredje trimester. Du kan lave Gravidyoga helt frem til fødslen.

Læs gerne vores generelle information om yoga og graviditet, inden du beslutter dig for, hvornår du vil starte til Gravidyoga. Vi modtager også gerne spørgsmål på mail eller telefon, hvis du er i tvivl.

 

Kursusforløb
Du kan melde dig til et eller flere af nedenstående kursusforløb, som hver indeholder 6 kursusdage PLUS online video materiale. Forløbene undervises af Bodil, som er mor til tre dejlige rollinger, certificeret Gravidyoga instruktør, doula, og fuld af viden og gode erfaringer med Gravidyoga fra adskillige år med egne graviditeter og fødsler samt fra de mange elever, der har fulgt kurserne siden 2008.

Maks. 16 deltagere pr. hold jf. vores corona | covid-19 retningslinjer.

 • Holdnr. 53A, Østerbro/Ryesgade 106, 
  • "Live" i yogastudiet, kl. 16:30-18:00
   tors. 29. okt., tors. 5. nov., tors. 12. nov., mandag 16. nov.* & tors. 19. nov.*, tors. 26. nov. 2020
   -- Undervises på engelsk med dansk oversættelse efter behov --
  • PLUS online video materiale, som er tilgængeligt på både dansk og engelsk - du har adgang til dette materiale fra nævnte dato, til 15. dec., og kan se og gense det flere gange efter tid og lyst:
   • 23. okt. Om grundlæggende godt åndedræt, god holdning og gode hvilestillinger; opmærksomme overgange; rectus diastase (delte mavemuskler) mv. - ca. 1,5 timer
   • 6. nov. Om to vigtige åndedrætsteknikker - ca. 25 minutter
   • 6. nov. Fødselsforberedelse inkl. betydningen af en god fødselsoplevelse, fødslens faser, fødslens hormoner og fødekulturen i Danmark - ca. 3,5 timer - ses som forberedelse til Fødselsyoga klasserne, som er markeret med *
   • 13. nov. får du adgang til en online Gravidyoga og yoga nidra praksis - ca. 1,5 timer

* Klasse med Fødselsyoga og baseret på fødselsforberedelse med mine online videoer om fødslens start og forskellige faser, anatomi og fysiologi/hormonlære relevant for fødslen, fødekultur mv. På Fødselsyoga klasserne får du helt konkret viden om og erfaring med at bruge yogaen (åndedræt, bevægelse, afspænding mv.) under fødslen til smertelindring og til at hjælpe baby til verden så ukompliceret og ligetil som muligt. Vi tilbyder også Fødselsyoga for par kurser.

 

Pris og booking

53A (6 klasser PLUS online video materiale, samlet ca. 16 timer): 1.095 kr.
 

Vi anbefaler tidlig tilmelding, da kurserne erfaringsmæssigt er meget efterspurgte!

 

For at booke en plads: klik på log ind i menuen ovenfor, opret en profil og/eller log ind, gå derefter til priser og book/køb det Gravidyoga kursusforløb, som du ønsker at deltage i. Din plads er reserveret, når vi har modtaget din betaling. Vi refunderer ikke kursusafgiften for dage, hvor du ikke møder op til undervisningen.

 

Spørgsmål?
Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på bodil@yogamudra.dk.

 

Anbefalinger

"Jeg sidder og nyder en stille stund, mens min lille 14 dage gamle baby tager en lur, og far leger med storesøster på hendes værelse.
Jeg vil bare sige dig tak for et fantastisk forløb til gravid yoga. Med et 'fødselstraume' i bagagen fra min første fødsel, har dine yogatimer været med til både at gøre krop og sind klar på en ny fødsel, men også været et ugentligt åndehul hvor jeg kunne koble af og bare være mig og min krop. 
Særligt vil jeg takke dig for din motivation for, at jeg og de andre på holdet bevarede medindflydelse og selvbestemmelse over fødslen. Det kom mig til gavn, da jeg sagde nej tak til ve-stimulerende drop pga. manglende effektive veer efter vandafgang. Det blev fuldt ud accepteret af min jordemoder, og efterfølgende blev vi 'puttet' i seng med min mand med dæmpet belysning og bedt om at kramme og kysse. Bum så kom veerne :)
Tusind tak for at du har været et lys i vejen mod en fantastisk fødselsoplevelse!
"
- Marianne

"Jeg var så heldig at gå på dit yogahold i vinter/forår. Og hvor er jeg glad for, at jeg gjorde det. I juni kom vores lille datter til verden om aften efter kun to timer på hospitalet. Forinden havde jeg haft veer derhjemme i godt fem timer, så det var en meget hurtig fødsel.
Jeg brugte virkelig de vejrtræksøvelser, du har lært mig. Men også hele tanken om, at embrace hver ve - "og for hver ve, er du tættere på at møde dit barn". Det gav mig virkelig en ro og energi til at være i det, og jeg var ikke bange eller nervøs på noget tidspunkt. 
Min fødsel var en fantastisk oplevelse, og jordemoderen var ret imponeret. Hun sagde, vi skulle gå hjem og lave flere - det venter vi lige med :). Men jeg vil bare gerne takke dig for at klæde mig på, give mig ro og værktøjer til at det netop var sådan en god oplevelse."
- Louise

"Det første jeg sagde, da lillebror var ude, var: "Det er for fedt at føde! Jeg vil gerne gøre det på den her måde igen!" Helt høj på kærlighed og den kæmpe sejr fødslen virkelig føltes som.
Selvom jeg var andengangsfødende, gav din undervisning mig virkelig troen på mig selv og værktøjerne til at komme godt igennem et fødselsforløb. Jeg var virkelig nervøs den her gang, men det gik bare så godt! Mest af alt er det måden, du italesætter hele processen omkring fødsler på - det gør en forskel, hvordan man mentalt forbereder sig på så stor en begivenhed. Og at man ikke frygter det, men ligesom 'arbejder med'. Det med at bruge "b.r.a.i.n." gjorde jeg også meget. Særligt ift. igangsættelsesovervejelser. Og det gav mig altså ro at have den slags værktøjer, når beslutninger skulle træffes osv. Så det hele blev på mine præmisser og ikke sygehusets - og det var altså også befriende at tage styring selv på denne måde; det oplevede jeg ikke første gang, jeg fødte.
Så kæmpe tak herfra!! Og ja, jeg videregiver gerne en kæmpe anbefaling af dit kursus til alle de kommende mødre, jeg kender."
- Mette

"Jeg husker, at jeg op til fødslen var bange for, at jeg ikke ville kunne holde fast i vejrtrækningen, når veerne for alvor var i gang, og jeg tvivlede nok lidt på, hvor smertelindrende vejrtrækning kunne være. Efter fødslen må jeg konkludere, at jeg slet ikke ved, hvad jeg skulle have gjort uden! Det var absolut min kontrol over vejrtrækningen, der gjorde, at jeg kunne holde fast i mig selv og ikke lade veerne få overtaget og spænde op i hele kroppen og krampe sammen i smerter. Jeg følte, jeg kunne holde fast i mig selv og vitterlig tage én ve ad gangen, som jeg havde lært. Det gav styrke og var en ægte sejrsfølelse i timerne og dagene efter fødslen, at jeg havde gået igennem det hele uden så meget som en Panodil, men kun ved hjælp af varmt vand, massage, åndedrætskontrol og så naturligvis uvurderlig støtte fra min mand og jordemødre. 
TAK for det fantastiske Gravidyoga-forløb som jeg nåede at tage et par gange. Det var rigtig godt i graviditeten med øvelserne, ugentlig træning og viden om og afklaring omkring fødslen, og det var helt uvurderligt at have øvet åndedræt, gisp osv. under fødslen! Tak fordi du klædte mig så godt på til fødslen, Bodil!"
- Randi

"Jeg fik desværre ikke meldt afbud til dig i torsdags. Det var min termins dato, og vores dreng valgte også at komme til verden den dag. Det var rigtig god fødsel - jeg tænkte meget på alle dine gode råd og øvelser, og er sikker på at dette gjorde, at fødslen blev så fin. Tusinde tak!
Jeg havde dog veer i 3 dage - de kom og gik - det var lang intro. Men tanken om at blive sendt hjem fra Rigshospitalet var næsten mere uoverskueligt. Da vi så blev enige om, at nu var veerne meget hyppige, kom jeg til Rigshospitalet og til min store overraskelse næsten 9 cm åben; det var en stor lettelse, og det betød også at jeg klarede den uden ekstra smertestillende. Tak for et rigtig dejligt yoga forløb."
- L.

"Som du nok har regnet ud, så er jeg ikke kommet til yoga de sidste par gange, da jeg fødte en dejlig lille dreng for to uger siden. Jeg ville bare lige sige tusind tak for en virkelig god vejledning og forberedelse på dit hold. Jeg er overbevist om, det var med til at gøre min fødsel til en tryg og god oplevelse. Det lykkedes at føde herhjemme på 4. sal, og det tog kun 6 timer fra vandet gik søndag morgen, til der lå en lille velskabt dreng og gloede på os. Jeg klarede den ved lindring fra fødekarret, og det var virkelig denne der totalt fede empoverment-følelse hele vejen igennem. Også for min kæreste :) Havde det ikke været for Gravidyoga havde jeg sandsynligvis slet ikke overvejet hjemmefødsel, selvom det bare var det helt rigtige for mig! Så endnu engang tak for alt, og hvis du har lyst, må du gerne hilse mine holdkammerater og sige, de skal glæde sig. Det er virkelig det største. :)
"
- Sigrid

"Ønsker blot at sende dig en tak for et inspirerende Gravidyoga-forløb. Jeg har ca. 5 uger tilbage til min termin og har nu fået gang i en yogarutine med mange af dine øvelser. Jeg føler, at Gravidyogaen hjælper mig til at være tilstede i min graviditet, den sikrer mig velvære og hjælper min krop til at klare de lidt tunge perioder. Ikke mindst er jeg blevet opmærksom på at forsøge at få lidt kontakt til min baby, inden han kommer ud. Og det har bestemt været sundt for mig."
- Nathalie


"Hi, I just wanted to thank Bodil for the Gravidyoga sessions. I was there during spring last year, and gave birth to my daughter in early October. During the sessions with Bodil I learnt a lot about birth, the different phases, but most of all, how to trust the natural process of giving birth. It gave me a tool and a focus that I would never have had otherwise. I realised the importance of feeling safe and be in a nice environment which gave me a true feeling of calm when the day finally arrived.
My daughter came on a Sunday, and I focused on the labour at home, in bed, feeling totally secure. Eventually it was time to go to the hospital and when I came there they examined me and I was open 10 cm. So, ready for delivery :-). It took a couple of more hours until she finally came, and I never felt any need for any pain relief or anything else. I was so focused, and I can honestly say that the pain was never a problem for me. I focused on the rest in between instead. Being so present in the moment really helped me, I was never scared or stressed, just very, very focused on the task. I could not have asked for a better delivery. I did it together with my husband, and my daughter, and she came out just perfect.
So thank you Bodil for learning me how to trust the natural process of giving birth and helping me understand the importance of feeling safe. Giving birth is such a bizarre but wonderful experience, and I'm so happy it turned out the way it did for me. Once again, thank you!"
- Carima

"Jeg kom aldrig, som ellers planlagt, til den ekstra klasse hos dig på Gravidyoga, da vores lille datter meget overraskende valgte at komme 13 dage før termin. Op til terminen begyndte jeg ellers at blive en smule nervøs og tænkte, at det ville være dejlig at komme til en ekstra Gravidyoga-klasse for at finde noget ro og mentalt styrke. Men jeg havde ingen grund til nervøsitet. Fødslen gik SÅ godt, og min krop kunne sagtens huske alle de ting, jeg havde lært hos dig. Både åndedrætsteknikkerne og de forskellige bevægelser, hvor især de stående rotationer af bækkenet og frem og tilbage i alle 4 hjalp mig meget! For ikke at nævne evnen til at afspænde kroppen og slappe af undervejs. Veerne var (selvfølgelig) lidt hårde, men jeg følte på intet tidspunkt, at jeg gik i panik eller ikke kunne være i det. Jeg var rolig, fokuseret og mellem veerne var der overskud til både kys, kram og grin med min kæreste. Efter 3,5 time på hospitalet havde vi vores lille pige i vores arme. Den største oplevelse i mit liv! Tusind tak for alle de dejlige Gravidyoga-klasser hos dig, som uden tvivl har hjulpet mig til at have en fantastisk fødsel!"
- Katrine

"Hej Bodil, Jeg skriver blot for at fortælle at jeg ikke når den sidste yogalektion, da vores lille datter kom til verden mandags. 16 dage før termin, så det kom lidt bag på os, at det allerede skulle være nu. Men hun er helt perfekt og klar til verden. Fødslen gik rigtig godt, og meget hurtigt, uden noget smertelindring udover de vejrtrækningsøvelser, som jeg lærte hos dig. De var guld værd, og jeg fik at vide af jordmødrene, at jeg var mega sej. Så tusind tak for det. Din undervisning har været meget givende. :) Hils de andre og sig at fødslen er en kæmpe stor oplevelse, og at de vejrtrækningsøvelser virkelig virker."
- Julie

""De taler om dig ude på gangen. Det er længe siden, vi har haft sådan en fødsel, og vores ledende jordemoder kan ikke huske, hvornår det sidst er sket!" De overdrev nok, men pga. et eller andet sted mellem 150 og 300 gyldne tråde mellem kl. 15 og 02 for en uge siden, kom der ikke et kvæk ud af mig, før hun kom ud fin og velskabt. Mit lykketal svingede mellem 4 og 5, og jeg tænkte og sagde tit til min kæreste, at jeg ikke ved, hvad jeg skulle gøre, hvis jeg ikke havde lært at trække vejret! Så af hjertet tak og vi ses til Mor & baby yoga. :)"
- Maria

"Jeg vil gerne sige tak for et godt graviditetsyoga-forløb, jeg havde hos dig i efteråret. Jeg var meget tilbageholden med mine forventninger til min første fødsel. Det var først, da jeg var igang, at jeg kunne mærke, hvor meget jeg havde lært af timerne hos dig. Jeg arbejdede aktivt igennem alle veer og tog til sidst selv i mod min lille dreng. Fødslen var en fantastisk god oplevelse. Det havde jeg slet ikke forventet. Tusinde tak for at din undervisning muliggjorde at jeg fik den oplevelse."
- Emilie

"Tusinde tak for et fantastisk kursus. Jeg har virkelig fået meget ud af det. For mit vedkommende havde jeg ikke rigtig forstået, jeg var gravid, før jeg startede på dit hold, pga. mange aborter og virkelig mange komplikationer i de første måneder af graviditeten. Så jeg har fået kontakt til min baby og kan være i min graviditet nu. Det er en uvurderlig hjælp. TAK!"
- Anne

"Jeg fulgte YOGAMUDRAs Gravidyoga-kursus under min første graviditet, og jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre forberedelse på min fødsel! Yogatimerne var der, hvor jeg for alvor begyndte at 'bonde' med baby og sætte mig ind i de kropslige og praktiske omstændigheder omkring fødslen. At være sammen med alle de mange andre vordende mødre og deres maver på måtterne var noget helt særligt, sjovt og opløftende. - Takket være timerne formåede jeg at bibeholde en daglig yoga- og afspændingspraksis helt frem til fødslen, hvor øvelser gradvist blev modereret og udskiftet, og kun et par uger efter fødslen ligeledes gradvist begyndte at blive bygget op igen. Sammen med min partner havde jeg også stor glæde af par-forberedelseskurset, hvor vi blandt andet lærte støtteteknikker til de forskellige faser af graviditeten, og min kærestes engagement i graviditeten fik et gevaldigt løft. - Der var intet der gjorde os mere nysgerrige og spændte end Bodils kyndige viden, kærlighed og entusiasme omkring fødsler og babyer, og jeg kan varmt anbefale timerne til både nye såvel som mere erfarne yogaudøvere.
- Rikke K.


"Jeg vil blot sige stor stor tak til dig og dine meget givende gravidyoga timer. Jeg har virkelig haft daglig glæde af de øvelser, vi lavede - især cirklen og 8-tallet. De har virkelig gavnet mit bækken :-) og så de forskellige åndedræt - dem havde jeg stor glæde af under min fødsel, som gik meget stærkt - vandet gik onsdag aften 21:15, og vores lille pige kom til verden 23:34. Jeg havde bestemt mig for ikke at ville have smertestillende og håbede på, at det kunne lade sig gøre, og det kunne det med de åndedræt og lidt ilt i pressefasen. Så en stor og varm anbefaling herfra skal gå til alle gravide - de skal på dine skønne gravidyoga hold, og de er med sikkerhed endnu bedre rustet fysisk og mentalt til fødslen."
- Michala V.

"Mine 'kramper' til yoga i torsdags var gode nok - 8 timer senere var lille Lui født - en rigtig fin hjemmefødsel hvor jeg virkelig fik brugt både den dybe vejrtrækning og 'det afbrudte tov'. Jordemoderen mente desuden, at min fødsel gik så hurtigt og ukompliceret, fordi jeg havde været til yoga og fået barnet i stilling og ro i kroppen. Jeg kommer selvsagt ikke her den sidste gang, så derfor vil jeg sige tak for nogle rigtigt dejlige yogatimer."

- Helene R.

"Tusinde tak for fødselsforberedelsen i aften. Det var ikke bare informativt - det var faktisk decideret spændende! Jeg har altid været meget bange for at føde, især efter jeg - højst uplanlagt - endte med at se min søster føde. Men du fik mig virkelig til at forstå, hvad det hele drejede sig om på en dejlig fysisk måde. Jeg har været meget vant til at arbejde med krop og åndedræt, bl.a. gennem mine år på skuespilskole, så det føltes virkelig, som om jeg blev talt til i et sprog, jeg forstod, og jeg fik koblet det forestående fødekaos til de værktøjer, jeg kender og er tryg ved. Så bare tak :-)"
- Heidi J.

 

"Jeg var SÅ glad for at have gået til yoga, da min fødsel gik i gang. Efter tre døgn med plukkeveer gik det pludselig stærkt, og da jeg kom til barselsgangen, mente de, jeg ikke havde kraftige veer (ellers ville de kunne se det på mig, mente de), så jeg skulle ud at gå en tur på gangen. Efter det blev jeg sendt til et venteværelse. - Lige netop her var mine vejrtrækningsøvelser måske lidt for gode (og smertelindrende)! :) Især i pressefasen var jeg utrolig glad for "stempelkanden". Jeg fik at vide, at mine presseveer var lidt korte, så jeg gav den max gas, og vi nåede kun at være på fødestuen i lidt over en time, så kom Adrian til verden. Han havde haft det perfekt under fødslen. Tusind tak for et godt forløb. Jeg følte mig meget velforberedt til fødslen, og jeg kommer tilbage næste gang."
- Dorte G. Andersen

 

"Kære Bodil, jeg må virkelig sige, at din undervisning har betydet så meget for mig i min graviditet. Det har været et fantastisk rum hvor alle de store tanker har kunne flyde op til overfalden. Og når jeg tænker tilbage på de torsdag aftner er det med meget stor glæde. Mht. fødslen er jeg også helt overbevidst om, at det aldrig ville være gået så godt, hvis jeg ikke havde haft de forskellige åndedrætsøvelser at gøre godt med. Det hjalp mig igennem veerne på en rigtig godt måde. Selvfølgelig gjorde det ondt, men fordi vi havde brugt så meget tid på at forberede os, følte jeg på intet tidspunkt, at jeg mistede kontrollen eller blev bange... Det ville jeg bare lige sige kæmpe tak for!"

- Helene N.

 
Indtast venligst din mailadresse og dit password
Email
Password
 
 
Indtast venligst din mailadresse, så sender vi dit password i en email
Email