yoga københavn

English

Kontakt

YOGAMUDRA
• I byen

Ryesgade 106 2. sal
2100 København Ø

• I skoven
Hovmosevej 17
3400 Hillerød


telefontid og -nummer
CVR 275 55799

 

Nyhedsbrev

Få tilsendt sidste nyt fra os ca. 10 gange om året. Indtast navn og email adresse nedenfor og tryk 'Tilmeld'.

Navn:
Email:
 
 
Vent venligst...
 
Tak for din tilmelding. Vi skal bede dig bekræfte din email ved at klikke på linket i den email, vi netop har sendt til dig. Derefter vil du være tilmeldt vores nyhedsbrev.

 

Gode råd før og efter yoga

Det enkleste og eneste rigtigt vigtige råd er, at du lytter til dig selv og din krop, respekterer dens egenart og grænser, og har tillid til dine egne fornemmelser for rigtigt og forkert. Det er måske ikke så nemt i starten, men med tiden er yogaen også med til at øge din sensitivitet og selvbevidsthed.

 

Yoga er ikke en konkurrencesport! Så vær glad for, hvad du kan nu og her, og lad smidighed og styrke udvikle sig stille og roligt herfra. Jo bedre du bliver til at slappe af og give slip under praksis, så stillingerne kommer indefra (båret af åndedrættet), jo nemmere bliver det.

 

Men der er selvfølgelig også nogle praktiske råd, som det er hensigtsmæssigt at følge, for at din yogapraksis kan blive så god en oplevelse som muligt:

  • Dit tøj skal kunne give sig, men det er også rart, hvis det ikke er for løst og flagrende. Tag løstsiddende smykker af. Vær barfodet.
  • Medbring en skridsikker gummimåtte ('sticky mat'). Et lille håndklæde og eventuelt en stofmåtte at lægge over gummimåtten kan også være praksisk til at tage sveden.
  • Spis ikke noget større måltid tre timer inden yogapraksisen. Du kan dog godt spise lidt frugt senest en halv time før. Drik heller ikke mere end et lille glas vand senest en halv time før yogaen.
  • Drik så lidt som muligt undervejs - og helst slet intet! Så det er vigtigt at have drukket godt i tide.
  • Man anbefaler at undlade at drikke et kvarter og at spise en halv time efter praksis, så kroppen lige når at falde til ro igen.
  • Efter praksis bør du hvile mindst 10 minutter i Savasana - afslappet og med normalt åndedræt. Tag ekstra tøj på eller en tæppe over dig, så du ikke bliver kold.
  • Bliver du følelsesmæssigt berørt under eller efter yogaen, så accepter følelsen og byd den velkommen. Tal eventuelt med læreren om det.
  • Kvinder kan holde deres "ladies holidays" i forbindelse med menstruation. Som minimum anbefales det, at man tager det stille og roligt den første dag, men det er naturligvis individuelt, hvad man har behov for. Det anbefales også, at man under menstruation undlader omvendtstående stillinger (f.eks. skulderstand og hovedstand).

Læs mere om yoga i forbindelse med graviditet her.

 

God fornøjelse!

 
Indtast venligst din mailadresse og dit password
Email
Password
 
 
Indtast venligst din mailadresse, så sender vi dit password i en email
Email