yoga københavn

English
Kontakt

YOGAMUDRA
• I byen

Ryesgade 106 2. sal
2100 København Ø

• I skoven
Hovmosevej 17
3400 Hillerød


telefontid og -nummer
CVR 275 55799


Nyhedsbrev

Få tilsendt sidste nyt fra os ca. 10 gange om året. Indtast navn og email adresse nedenfor og tryk 'Tilmeld'.

Navn:
Email:
 
 
Vent venligst...
 
Tak for din tilmelding. Vi skal bede dig bekræfte din email ved at klikke på linket i den email, vi netop har sendt til dig. Derefter vil du være tilmeldt vores nyhedsbrev.

Ansøgning

Ansøgningsskemaet findes her.

200-timers yogalæreruddannelse | Hold hverdage 2019-20

Tid: 18. sep. 2019 - 19. aug.* 2020
Sted: YOGAMUDRA Østerbro, Ryesgade 106 2. sal, 2100 København Ø (kort)

* Afslutningen er forsinket pga. 3 mdr. corona | covid-19 nedlukning.


Er du selvstændig, hjemmeløbende, ledig, bare glad for dine frie weekender, yogaglad og på udkig efter en grundig yogalæreruddannelse, der ikke lægger beslag på dine weekender - så kig her! Vi mødes 25 onsdage i dagtimerne lige midt i København, og vi glæder os meget til at byde dig velkommen til 6,5 intense, sjove og lærerige måneder!

Introduktion

Vi har tidligere undervist fem uddannelsesforløb i København med primært fokus på Astanga vinyasa yoga (fra 2011 til 2017). I 2018 besluttede vi så, at skulle vi uddanne yogalærere igen, ville vi sætte os selv fri af et enkelt "system" og i højere grad end tidligere præsentere en åben, fleksibel og varieret tilgang til yoga asana (stillinger) med udgangspunkt i relevans for den enkelte elev og inddragelse af andre yogaformer. Den røde tråd er fortsat åndedrættet, der binder bevægelser sammen. Vi trækker på bl.a. Astanga, Vinyasa/flow og Hatha yoga på uddannelsen, og bevægelserne spænder fra det blide, nænsomme, nærende til det styrkende og kraftfulde. Da yoga er meget mere end asana (stillinger), inddrager vi naturligvis alle yogaens otte ben, Astau-anga.

Vi tog beslutningen om at ændre uddannelsens fokus, fordi vi ikke tror på en "systemisk" yogapraksis, vi som elever forsøger at tilpasse os, men på fornuften i at tilpasse yogaen til den enkelte elev, dag, situation. Sådan har vores egen yogapraksis ændret sig ad åre, og vi trækker selvfølgelig også på erfaringer fra mødet med rigtig mange yogaelever dagligt igennem næsten 20 år.

Da det er vigtigt for os at have god, tæt kontakt med hver enkelt deltager på uddannelsesforløbet, begrænser vi deltagerantallet til maks. 16, og vi har desuden lagt undervisningsdagene med en uges mellemrum.

- En gruppe på maks. 16 deltagere og to gennemgående undervisere giver en unik mulighed for dialog, diskussion og sparring omkring yoga i teori og praksis. Måske er der et særligt element, du brænder ekstra for (bevægelse, åndedræt, afspænding, yogaens filosofi eller andet)? Sammen kan vi bøje uddannelsen i de(n) retning(er), der er mest relevant og gavnlig for deltagerne - præcis som vi dagligt møder eleverne på vores klasser, hvor de er. Uddannelsen
Vores uddannelse henvender sig både til dig, der gerne vil fordybe dig i yoga for din egen udviklings skyld, og til dig der gerne vil begynde at formidle din passion for yoga videre til andre. Din undervisning udspringer af din egen, personlige yogapraksis, og derfor er udviklingen af din egen praksis i centrum på hele uddannelsesforløbet.

Vi lægger vægt på, at du får skabt (eller videreudviklet) en yogapraksis, der er balanceret og helhedsorienteret. 

Det betyder, at du ud over Asana (yogastillinger) i hele forløbet skal arbejde regelmæssigt på udvikling af en komplet Pranayama- (åndedræt), Meditations- og Yoga nidra (dyb afspændings-) praksis. Vi mener, at disse er helt uundværlige komponenter i en balanceret yogapraksis, og heldigvis kan dedikeret praksis af grundlæggende og enkle teknikker have en meget stor effekt. Så vi når langt selv med blot 200 timer til rådighed.

Vi præsenterer forskellige tilgange til Asana inkl. Astanga, Vinyasa/flow, Hatha, og du skal regne med at afsætte tid hver dag derhjemme til at praktisere de sekvenser, vi underviser i. 

Studiet af Asana vil inkludere udforskning af:

 • Alignment - hvordan du skaber en yogapraksis med god teknik, som dermed er langtidsholdbar, helende og skadesforebyggende, og som samtidig styrker din kropsbevidsthed.
 • Vinyasa - hvordan du gennem en dyb forståelse af stillingerne kan fremme en trin-for-trin tilgang, så du kan udføre dem på en måde, der er relevant her og nu. Og hvordan du gennem et bevidst arbejde med åndedrættet i en fysisk praksis kan blive klogere på symbiosen mellem åndedræt og bevægelse.
 • Variation - hvordan du sætter sekvenser af stillinger sammen, og hvordan du gennem forståelse af modsætninger kan skabe en praksis, der imødekommer det, du har behov for. Det kan f.eks. være modsætninger som statisk/dynamisk, rolig/energisk, struktureret/intuitiv, lineær/cirkulær.

Vi deler (minimum) tre grundsekvenser med dig og viser dig et hav af variationsmuligheder! Efter endt uddannelse kan du på fornuftig vis selv sammensætte sekvenser til egen praksis og/eller undervisning, der spænder fra det blide og nærende til det kraftfulde og styrkende. Med andre ord: du får en værktøjskasse fuld af værktøjer til at sammensætte velkomponerede yogaklasser.

Uddannelsen er meget praktisk orienteret, men undervisning i både anatomi, historie og filosofi vil støtte op om det praktiske.Egen praksis og undervisning af andre
Uanset om du tror, du skal undervise efter uddannelsen eller ej, vil du opleve, at det at begynde at formidle din yogapraksis videre til andre er med til at rodfæste og udvikle din egen forståelse. Når du som underviser skal sætte ord på det, der måske primært er en kropslig forståelse, bliver du meget mere bevidst om alle detaljerne i din praksis. Efterhånden bliver du bedre til at give præcise instruktioner, og du lærer at tilpasse din undervisning til den elev, der står foran dig.

Derfor skal alle deltagere på uddannelsen i forløbets anden halvdel i gang med at undervise andre, dels de andre trainees, dels f.eks. et par venner, kolleger, kæresten eller en anden, lille gruppe. Refleksion over egen undervisning indgår i eksamination ved uddannelsen afslutning. 

Hvor henne og hvor mange
Uddannelsen foregår i vores yogastudie på indre Østerbro i København, mellem Trianglen og Søerne.

Adressen er Ryesgade 106 2. sal, 2100 København Ø.
 
Vi lægger vægt på den personlige kontakt med hver enkelt deltager på uddannelsen og optager derfor maks. 16 deltagere på uddannelsen. Sådan mener vi bedst at kunne hjælpe hver enkelt med både at finde ind til sin egen, indre lærer og at finde sin egen personlige måde at undervise andre på.

 

Transport
Bus linjerne 1A, 3A, 14 og 15 standser ved Trianglen, hvorfra der kun er få minutters gang. Kommer du i bil, er det muligt at parkere (mod betaling; find taksterne hos Parkering København) i Ryesgade og alle nærliggende gader.Hvornår
Vi ser som nævnt den personlige praksis derhjemme og igennem hele forløbet som altafgørende. Vi stiller til gengæld ikke krav om, at du deltager på x antal klasser i vores yogastudie (selvom det naturligvis er en rigtig god ide at tage klasser med os regelmæssigt for at opleve vores undervisningstilgang udfoldet i praksis til helt "almindelige" elever). Så for at holde en god kontinuitet mødes vi hver uge minus efterårsferie (uge 42), juleferie (uge 52-1) og vinterferie (uge 7). Vi mødes i alt 25 onsdage i tidsrummet kl. 8:15-16:00.

 • 18., 25. sep. 2019
 • 2., 9., 23., 30. okt. 2019
 • 6., 13., 20., 27. nov. 2019
 • 4., 11., 18. dec. 2019
 • 8., 15., 22., 29. jan. 2020
 • 5., 19., 26. feb. 2020
 • 4., 11. mar. 2020
 • (18. mar. og 1., 15. apr. 2020 blev udsat pga. corona | covid-19 nedlukning)
 • Vi slutter i stedet med et brag: 24. jun., 1. jul. og 19. aug. 2020 - yay!

Undervisningsdagene indeholder typisk:

 • Intro, åndedræt, chant & meditation
 • Guidet asana praksis
 • Gennemgang af klassen
 • Frokost, vi spiser sammen
 • Teori (anatomi, historie, yoga sutra mv.)
 • Yoga nidra
 • Asana klinik, udforskning af stillinger, sekvens og evt. hånd-på-justeringer
 • Øve undervisningDeltagere
Du har som minimum praktiseret yoga regelmæssigt i 1-2 år. Det behøver ikke at være nogen bestemt form. Det allervigtigste er, at du er nysgerrig og entusiastisk - og at du ved, at du kan afsætte tid til dels at komme hver gang, vi mødes, og dels til din daglige yogapraksis derhjemme. Regn med ca. 1 time pr. dag (kan evt. deles op i to sessions). Kontakt os endelig, hvis du er i tvivl.

Vi optager maks. 16 deltagere på uddannelsen.

 
Det siger en deltager om uddannelsen (i Gadevang, weekender)
 

"Efter at have dyrket yoga i knap 8 år havde jeg brug for at tage min praksis et skridt videre. Jeg overvejede i nogle år at tage en instruktøruddannelse, ikke nødvendigvis for at blive instruktør, men lige så meget for min egen skyld. Det tog lidt tid, før jeg turde taget springet, fordi yogaen altid har været mit personlige helle, og jeg ikke var sikker på, den skulle “deles” med andre.
 
Mit valg faldt på YOGAMUDRAs uddannelse, fordi den holistiske tilgang til yoga tiltalte mig, da den ligger tæt op ad min egen overbevisning om, at det er sundt med flere tilgange/asana-retninger i en praksis. Desuden virkede Peter og Bodil, som jeg aldrig er stødt på før, som nogle ærlige, dygtige og oprigtige mennesker.
 
Lad mig sige det ærligt: det er en af de bedste beslutninger, jeg har truffet i mit liv - det er fuldstændig uvirkeligt så meget, jeg har lært nu, hvor vi er lidt over halvvejs i forløbet. Yoga er SÅ meget mere, end hvad jeg troede, og selvom både anatomi og filosofien til tider bliver mega nørdet, så elsker jeg hvert sekund af det og suger viden til mig fra to super dedikerede undervisere, som ikke er bange for at dele mangeårig viden, refleksioner, egne erfaringer og fejltrin med os.
 
Det er den største fornøjelse, og jeg ved allerede nu, at jeg efter endt forløb vil føle en vis tomhed over ikke at skulle nørde yoga sammen med andre ligesindede hver anden weekend.
 
Tak for jer, Bodil og Peter.
"

- Mette F., hold vinter/forår 2019


Se flere tilbagemeldinger nedenfor.


Eksamen

En mindre skriftlig opgave skal afleveres medio marts.

Til næstsidste mødedag skal du sammen med 1-2 andre deltagere planlægge og undervise (resten af holdet i) en yogasekvens, som du/I modtager feedback på. Der er afsat tid på forudgående mødedage til at planlægge jeres eksamensundervisning, så I har tid og ro til arbejdet udenom andre hverdagsforpligtelser, og så vi kan støtte jer efter behov. 

Der er ingen grund til at stresse over hverken skriftlig eller praktisk eksamen - det plejer at være både sjovt og lærerigt at gå til eksamen hos os! 

Den sidste mødedag runder vi hele forløbet af og (ikke mindst) fejrer jer!

Fravær og eksamensbevis
Du får udstedt eksamensbevis for fuldført uddannelse 19. aug. 2020, forudsat at du har deltaget på minimum 85 % af timerne (dvs. maksimum 3,75 dages fravær). Vi håber selvfølgelig, at du er med på dem alle sammen for at suge til dig.Om os og vores personlige vinkel
I de sidste ca. 20 år har yoga fyldt rigtig meget i vores liv. Vi har undervist på aftenskoler, i virksomheder og i fitnesscentre og en række yoga retreats. Først og fremmest har vi dog siden 2003 udviklet YOGAMUDRA, og på denne uddannelse vil vi dele ud af vores erfaringer fra mødet med tusindvis af elever igennem årene. For os er det helt centrale netop mødet med den enkelte elev - at møde eleven der, hvor hun eller han er, og forsøge at præsentere en yogapraksis der er relevant og vedkommende. Det er derfor ikke nogen tilfældighed, at vi hos YOGAMUDRA præsenterer en række forskellige yogaformer. Det er vores erfaring, at man ved at blive præsenteret for flere forskellige tilgange opnår en større åbenhed og ikke foranlediges til at tro, at der er en enkelt sandhed eller én rigtig vej. Frem for ureflekteret at følge et system kan man begynde at bruge yoga til at mærke sig selv, blive bevidst om sine udfordringer og finde en højere grad af balance og frihed i kroppen og i sindet.

Spørgsmål
Ring til Peter på 2814 8591, til Bodil på 6065 9591, eller skriv til os på info@yogamudra.dk.

Pris
Bemærk, at du på vores uddannelse får fulde 180 kontakttimer* med skræddersyet, uddannelsesspecifik undervisning af os og i en lille gruppe; dertil kommer egen praksis, læsning i bøger og i vores uddannelsesmanual, lytning til udvalgte, uddannelsesrelevante podcasts, din begyndende undervisning af andre (ingen stress over det!) og en mindre eksamensopgave, som du laver derhjemme i ro og mag (disse timer kaldes for ikke-kontakt-timer). Altså er der mere end 200 timer at lægge i forløbet - og det er i vores øjne godt, da mere skræddersyet, ansigt-til-ansigt undervisning sammen med en dedikeret gruppe trainees og regelmæssig praksis hjemme giver dig det bedste afsæt til at folde din undervisningsdrøm ud! 

* Dette er Yoga Alliances krav ifm. 200-timers certificeringen. De tillader ikke at tælle almindelige yogaklasser til et generelt publikum med som uddannelses-kontakttimer.


Du har følgende valgmuligheder ift. betaling:

 • "Early bird" pris: 1. rate 3.000 kr. (ved ansøgning) + 2. rate 19.000 kr. (senest 15. sep. 2019), i alt 22.000 kr.
 • "Regular bird" pris: 1. rate 3.000 kr. (ved ansøgning) + 2. rate 21.000 kr. (evt. i 7 rater á 3.000 kr.), i alt 24.000 kr.

1. rate refunderes ikke (med mindre vi afviser din ansøgning). 2. rate refunderes minus 2.000 kr., hvis du med mulighedserklæring (tidl. "sygemelding") fra din læge fremsendt senest 30. aug. 2019 dokumenterer, at du er forhindret i at deltage. Derefter refunderes 2. rate ikke. 

Ansøgning
Udfyld ansøgningsskemaet her og send det til info@yogamudra.dk, samtidig med at du betaler 1. rate her. Vi svarer på din ansøgning indenfor 5 dage.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Varme hilsner fra Bodil og Peter 


    

2011-17 afholdt vi fem 200-timers yogalæreruddannelser med Astanga yoga i fokus; om dem har tidligere trainees sagt følgende:
 

"Jeg kan på det varmeste anbefale YOGAMUDRAs yogalæreruddannelse, hvis du tænker på at uddanne dig til yogalærer, eller hvis du blot ønsker et dybere kendskab til yoga, eller at udvikle din egen praksis! For mig var det meget motiverende, at modulerne indeholdt både teori og praktik, bl.a. yogafilosofi, -historie, fysisk praksis, meditation, og selvom alle modulerne er bygget op over samme skabelon, er alle dagene meget afvekslende, så man keder sig aldrig. Tværtimod! - Én ting, som var vigtigt for mig personligt, var at uddannelsen lagde meget vægt på, at den fysiske praksis kan tilpasses til alle, og der lægges meget vægt på modifikationer, således at sikkerheden kommer i første række. Dermed ikke sagt at man ikke bliver udfordret! :-) Igen, jeg kan kun give YOGAMUDRA mine varmeste anbefalinger, og det der gør forskellen er helt klart underviserne! Bodil, Peter og Nikolaj er yderst kompetente undervisere, der formår på en forståelig måde at give undervisningen et meget højt niveau både fagligt og praktisk."
- Song N., hold 2014/15


"Står du og overvejer, om en yogauddannelse er noget for dig - så spring ud i det, og gør det hos YOGAMUDRA! Du får et engageret, intenst og professionelt forløb, hvor du lærer mere om dig selv og hele yogaens fantastiske verden - via praksis, anatomi og filosofi. Samtidig åbner du faktisk også op for muligheden for at føle, at du selv er ret fantastisk! Tag på introduktionskursus og mød de bedste lærere (synes jeg) i Danmark, Bodil, Peter og Nicolaj, som opmærksomt, trygt og vidende kan guide dig ind i og gennem yoga, og som giver dig en ballast for livet - både personligt og professionelt. Desuden er det en god oplevelse at have muligheden for, over flere måneder, at fordybe sig i Astanga yoga sammen med andre, der har den samme interesse - både trainees og lærere - og ret hyggeligt! ;-)"
- Birgitte P., hold 2014/15

"Uanset om du ønsker at få en karriere som yogalærer eller blot ønsker at fordybe dig i yogaen, er YOGAMUDRAs uddannelse helt fantastisk og noget, jeg kunne ønske alle ville give sig selv i gave. På uddannelsen får du et grundigt og bredt kendskab til kroppen og de forskellige yogastillinger og en god forståelse for kroppens 'alignment', og du lærer at justere andre i stillingerne, hvilket både er super brugbart for dig selv, men særligt som underviser kan du drage nytte af det. For min oplevelse som yogalærer er, at yogaelever meget gerne vil justeres. Desuden lærer du at guide en yogaklasse med sikkerhed og præcision. YOGAMUDRAs uddannelse giver en stor forståelse for yogaen med alle dens aspekter, for yoga er meget andet end blot den fysiske praksis; det er en filosofi og en livsstil, som man får forståelse for, hvor vidt man så tager det til sig og begynder at leve efter det, er helt op til den enkelte elev. - Bodil, Peter og Nicolaj, som varetager uddannelsen og undervisningen, er udover at være virkelig dygtige også nogle super søde og fantastiske undervisere, som forstår at hjælpe og guide den enkelte elev, der hvor man nu er. Så hvis man ønsker at fordybe sig i yogaen og ønsker en uddannelse, kan jeg ikke forestille mig et bedre sted end hos YOGAMUDRA. Til gengæld skal du som elev på uddannelsen være indstillet på at sætte tid af til at øve dig, forberede dig og læse rigtig mange spændende yogabøger for at få det fylde udbytte af uddannelsen. - Personligt har jeg været virkelig glad og taknemmelig for YOGAMUDRAs uddannelse og har haft stor glæde af uddannelsen også uden for yogasalen, blandt andet i mit arbejde som underviser af skuespilelever på den teaterskole, hvor jeg til dagligt underviser. Jeg er uden tvivl blevet en bedre, mere rummelig og tålmodig underviser. De varmeste anbefalinger til YOGAMUDRAs uddannelse!"
- Kathrine V., hold 2013/14


"YOGAMUDRAs yogauddannelse har været noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv! Samtidig med at man får en dybdegående, professionel og grundig indsigt i hele Astanga serie 1, bliver man også beriget på så mange andre fronter. Jeg har for det første fået rigtig meget ud af anatomidelen, som bliver formidlet på en meget professionel og humoristisk måde. En anden ting, som jeg i den grad har taget med mig, er den meget grundige indføring i pranayama teknik. Det havde jeg aldrig stiftet bekendtskab med før, og det har hjulpet mig med at få kontrol over min vejrtrækning og opmærksomhed. Jeg har stadig min egen, lille pranayama praksis hver morgen. :-) En tredje ting, som jeg holdt meget af på uddannelsen, og som jeg er utrolig taknemmelig for at have lært, er at chante. Jeg troede aldrig, det var noget, jeg ville bruge tid på, men det er meget energifyldt og en skøn ting at fylde i yogakurven! En fjerde ting, jeg vil nævne, er den komplicerede yogafilosofi, som på uddannelsen bliver formidlet på en tilgængelig og professionel måde. Yogauddannelsen hos YOGAMUDRA har både givet mig en solid tryghed i min egen praksis og i min undervisning. Hvis man går og overvejer at tage en yogauddannelse, vil jeg til enhver tid og altid anbefale den hos YOGAMUDRA."
- Scarlett Z., hold 2012/13

"YOGAMUDRAs uddannelse er en fantastisk mulighed for at fordybe sig i yoga med nogle af landets dygtigste lærere. Det er et intensivt, sjovt og enormt lærerigt forløb, og du får masser af inspiration til både din egen praksis og/eller til din undervisning. Du behøver ikke at have et ønske om at undervise i yoga. Jeg tog uddannelsen mest for min egen skyld, for at nørde i yogafilosofi og -anatomi, men endte med at blive rigtig glad for at undervise. Jeg kan på det varmeste anbefale YOGAMUDRAs uddannelse til alle, der ønsker at tage deres egen yoga praksis til 'the next level' og til alle, der ønsker at få en grundig og seriøs uddannelse mhp. at undervise."
- Anne G., hold 2011/12


"Yoga uddannelsen hos YOGAMUDRA har givet mig muligheden for at se og opleve helheden.
Jeg synes, at uddannelsen har givet mig mulighed for at udforske min egen praksis på et niveau, jeg ikke ville have opnået ved almindelig undervisning. Den giver grobund for videre fordybelse. Filosofien og chanting var en positiv oplevelse, der hjalp mig til bedre at kunne tolke den fysiske praksis. Og alt det materiale og bøger, jeg har fra uddannelsen, bliver brugt igen og igen; jeg syntes, at man med tiden for en ny vinkel på tingene.
"
- Christina S., hold 2011/12

 

 
Indtast venligst din mailadresse og dit password
Email
Password
 
 
Indtast venligst din mailadresse, så sender vi dit password i en email
Email